Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Αστικο-ποιηση

Το Dictum Factum είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα. Ιδρύθηκε το 2011, από τη Φλοράνς Χρηστάκη και τον Νίκο Σταυρακαντωνάκη, οι οποίοι ήταν ήδη δραστηριοποιημένοι στον τομέα της χαρακτικής, ταυτόχρονα ως καλλιτέχνες και ως διοργανωτές εκθέσεων, φεστιβάλ, διαλέξεων, διαγωνισμών κλπ. Ο θεσμός του Dictum Factum έχει σκοπό του την προώθηση της σύγχρονης τέχνης κάθε μορφής, μέσα από την παρουσία της στον αστικό χώρο (αλλά και μέσω διαδικτύου), με τη δημιουργία του κατάλληλου κάθε φορά περιβάλλοντος, όπου ζωή και τέχνη συνομιλούν και δίνουν μια διευρυμένη οπτική στην αστική μας καθημερινότητα. Ώς τώρα, η ομάδα έχει διοργανώσει 4 καλλιτεχνικές εκθέσεις με διάφορους συνεργάτες. Στην έκθεση Photovision 2017 συμμετέχουν:

Η Μαρούσκα Τριαντάρη, αρχιτέκτονας, γραφίστας και τα τελευταία χρόνια και εκδότης (Κουκουνάρι), έχει σπουδάσει φωτογραφία κοντά στον Κωστή Αντωνιάδη και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές εκθέσεις με θέματα σχετικά με την Αθήνα, καθώς και σε 2 ομαδικές φωτογραφικές δημοσιεύσεις.

Ο Αμβρόσιος Κάρδαρης, ανώτατο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2011 στο εργαστήρι Pragma του Θάνου Παπαδόπουλου. Έχει συμμετάσχει σε 9 ομαδικές εκθέσεις, έχει στο ενεργητικό του τρεις εθελοντικές αποστολές με ΜΚΟ και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε φωτογραφικό λεύκωμα της ActionAid.

Στα πλαίσια της Photovision 2017 με θέμα «η Ελλάδα μας», η Μαρούσκα Τριαντάρη και ο Αμβρόσιος Κάρδαρης διάλεξαν να συμμετάσχουν με 6 απόψεις από το αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας, που συνδέονται μεταξύ τους με τον κοινό τίτλο «αστικο-ποίηση».


11 Μαρτίου – 13 Μαρτίου   Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do)

https://www.facebook.com/events/253841535057834/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...