Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Deep learning: μαθαίνοντας σε βάθος

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος, συνεχίζουν για έκτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science». Σκοπός είναι, να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο, τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες, και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά, ενδεχομένως, παρεξηγημένο τους κόσμο.
Στα πλαίσια αυτής της σειράς, θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη των ερευνητών στατιστικής και μηχανικής μάθησης Αλέξανδρου Καρατζόγλου και Όμηρου Παπασπηλιόπουλου, με θέμα «Μαθαίνοντας σε βάθος: τί είναι το deep learning και γιατί όλοι μιλούν για αυτό;».
Τι είναι το machine learning;
Τι σημαίνει ότι οι υπολογιστές μαθαίνουν από μόνοι τους;
Πώς κατασκευάζεται και πώς λειτουργεί ένας αλγόριθμος machine learning;
Τι είναι τα νευρωνικά δίκτυα;
Πώς σχετίζεται το machine learning με τη στατιστική, τα εφαρμοσμένα μαθηματικά, τη θεωρία υπολογιστών, την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνητική και τη νευροεπιστήμη;
Στις βαθύτατες αυτές ερωτήσεις, θα δοθούν απλές απαντήσεις. Θα μελετηθεί η ιστορική εξέλιξη των νευρωνικών δικτύων, η οποία, όπως ακριβώς και η αντίστοιχη της τεχνητής νοημοσύνης, χαρακτηρίζεται από ανέλπιστες επιτυχίες, φιλόδοξους ισχυρισμούς, υπερβολικές προσδοκίες και μεγάλες απογοητεύσεις. Τι είναι εφικτό να επιτευχθεί με την προσθήκη της νέας αυτής αντίληψης και πόσο γρήγορα; Παράλληλα, θα αναλυθούν τα μουσικά γούστα των ομιλητών, θα γινεί ανταλλαγή tweets με το Θεό και θα ζωγραφίσουμε σαν σπουδαίοι ζωγράφοι. Και όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το deep learning, φυσικά!
THE HUB events, Αλκμήνης 5, Κ.Πετράλωνα
21.03.2017
ΤΡ 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...