Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Οccupy Atopos #AndrewSpyrou | Ηχογεωγραφίες

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Atopos cvc Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τον επιμελητή ηχητικής τέχνης Andrew Spyrou να «καταλάβει» το κτίριο της Atopos cvc και να δημιουργήσει ένα τριήμερο πρόγραμμα επικεντρωμένο στην εξερεύνηση και την αξιοποίηση των ήχων της Αθήνας.
Οι πέντε συμμετέχοντες Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Alyssa Moxley, Antidröm, Delia Gonzalez και Kostadis έχουν αναλάβει την προετοιμασία πέντε νέων ηχητικών έργων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηχογραφήσεις και ηχητικά στοιχεία που συναντώνται σε ακτίνα 0.5 χιλ. γύρω από την Atopos cvc, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Παράλληλα με την ηχητική έκθεση και το workshop, το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν πειραματικές ηχητικές performances εμπνευσμένες από τις ηχογραφήσεις και τις ακουστικές εμπειρίες τους από την περιοχή.
Ο Spyrou σημειώνει στο κείμενό του: «Σε μια πόλη τόσο πλούσια οπτικά, μπορεί εύκολα να παραμεληθεί η ακρόαση ως πράξη, η δημιουργία ενός ακόμα αισθητήριου στρώματος μέσω του οποίου μπορούμε να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας».
Atopos CVC, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο
22.09.2017 - 24.09.2017
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χαρά Παπαγεωργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ηρώ Σκάρου: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Η Ηρώ Σκάρου κατάγεται από την Ικαρία. Μεγάλωσε στη Σύρο και στην Αθήνα. Με σπουδές στη φιλοσοφία και μεταπτυχιακό στη ...