Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τρίτη και 3 στο Τρίτο : Χρήστος Μαράντος, ρεσιτάλ πιάνου

27η εκδήλωση του κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» για την περίοδο 2017-18, στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία κοινού (ελεύθερη είσοδος) και με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση (στοwebradio.ert.gr/trito) την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 στις 3.00 το μεσημέρι:

Ρεσιτάλ πιάνου του Χρήστου Μαράντου

Πρόγραμμα:
W.A.Mozart: Φαντασία σε ρε ελάσσονα KV 397 
Γιώργος Κουμεντάκης: «Μαντινάδα για σόλο πιάνο» (2017) ) σε πρώτη ραδιοφωνική παρουσίαση
L.v. Beethoven: 6 Bagatellen, έργο 126 
Herbert Lauermann: Επιλογή από τον κύκλο έργων «Weissbuch» (2017) σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα
F. Mendelssohn - Bartholdy: Variations Serieuses 
F. Mendelssohn - Bartholdy: Albumblatt, έργο 117 

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Ο Χρήστος Μαράντος ξεκίνησε την καριέρα του ως πιανίστας σε νεαρή ηλικία. Ήδη στην ηλικία των 15 ετών κέρδισε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «XON» στην Αθήνα. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα για νέους μουσικούς στην ΕΡΤ. 
Σπούδασε πιάνο αρχικά με καθηγητή τον Γεώργιο Πλάτωνα, ενώ συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στην τάξη του Max Hallecker. Από το Ελληνικό Ωδείο αποφοίτησε με Άριστα το 1999. Ακολούθησε μελέτη εμβάθυνσης με τον Alexander Jenner στη Βιέννη. Στη συνέχεια ενεγράφη στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης προκειμένου να πραγματοποιήσει σπουδές στην Μουσική Παιδαγωγική του Πιάνου με καθηγητές την Inci Antinok- Häusler και τον Harald Ossberger. Έλαβε τα πτυχία Bachelor και Master με άριστα και διάκριση. Το 2006 σχημάτισε ένα πιανιστικό ντούο με τον Harald Ossberger. 
Έχει συνεργαστεί με την Topsy Küppers σε έργα με μουσική του Chopin και του Haydn στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και το Ισραήλ, καθώς και σε άλλα έργα με τον ηθοποιό Bernhard Majcen και τον ηθοποιό του Κρατικού Θεάτρου Αυστρίας Karlheinz Hackl στη Βιέννη. Έχει, επίσης, πραγματοποιήσει εμφανίσεις με τον λυρικό τραγουδιστή Hans Peter Kammerer και με σύνολα μουσικής δωματίου με τους βιολονίστες Mario Hossen, Alexander Steinberger, Erich Schlagerl και Christian Altenburger. 
Το 2011 ηχογράφησε ένα CD με έργα Schumann για πιάνο - 4 χέρια με τον Harald Ossberger με την Gramola. Άλλες συνεργασίες του περιλαμβάνουν εμφανίσεις με το Exxj, το σύνολο σύγχρονης μουσικής του Peter Burwik. Ο Χρήστος Μαράντος διοργανώνει τακτικά masterclasses σε ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Μουσικής, Χορού και Θεάτρου Anton Bruckner, το Κρατικό Ωδείο της Καρινθίας (KONSE), η Μουσική Σχολή Musikum Ζάλτσμπουργκ, η Ακαδημία Τεχνών Aswara στην Κουάλα Λουμπούρ και το Μουσικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου Mahidol στην Ταϊλάνδη. 
Τον Οκτώβριο του 2017 διοργάνωσε τριήμερο αφιέρωμα για τον Νίκο Καζαντζάκη στη Βιέννη και ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το μελόδραμα «Askese» σε μουσική Herbert Lauermann και αφήγηση Martin Haidinger και τον Ιούνιο του 2018 επιμελείται το αφιέρωμα στον Ρήγα Βελεστινλή στη Βιέννη.
Από το 2009 ο Χρήστος Μαράντος διδάσκει πιάνο στη Μουσική Σχολή J.S. Bach της Βιέννης.

Η Μουσική σας περιμένει. Στο Τρίτο.

https://www.facebook.com/events/2124746907746919/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cosmos: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ

  Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμ...