Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Social Ballroom: Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, την ημέρα που εορτάζεται η γέννηση του Γάλλου χορευτή και χορογράφου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου, η σειρά Social Ballroom του ΚΠΙΣΝ σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα μια από τις πιο εκφραστικές μορφές τέχνης με ένα αφιέρωμα στα Blues! 
Ο Blues χορός (ή αλλιώς Slow Drag) είναι ο Swing χορός που χορεύανε στις Αφροαμερικάνικες κοινότητες των ΗΠΑ και στα σπιτικά πάρτυ (rent parties) του Χάρλεμ όταν έπαιζε αργή μουσική! Η εκφραστικότητα, ο αισθησιασμός και η ελευθερία της κίνησης είναι κάποια από τα στοιχεία τα οποία κάνουν τόσο μαγευτικό αυτόν τον χορό! 

Η χορευτική οικογένεια των Jump & Jive Athens Swing Team έρχεται να μας δείξει τον τρόπο και τα βήματα σε ένα εισαγωγικό μάθημα, που μας προετοιμάζει για διασκέδαση στο πάρτι που ακολουθεί!
Στη συνέχεια, σε live μουσικές Rhythm ‘n’ Blues, συνδυασμένες με στοιχεία από τη σύγχρονη Blues σκηνή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, οι Jumping Bones, μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στην ελληνική blues σκηνή, μας παρασύρουν σε χορό, ενώ η DJ Elena Evangelia προσθέτει μουσικές Βlues, Jazz και RnB!
Γιορτάστε μαζί μας τον Χορό σε μια βραδιά γεμάτη Blues μουσικές και θετική διάθεση.
ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
29.04.2018
Κυ: 19:00 μάθημα, 20:00 πάρτι
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραγούδια του συνθέτη Π. Καρούσου για Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρωνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

  Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων   Τετάρτη 20 Μαρτίου 202...