Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η Δράση του Ηθοποιού

Η Δράση του Ηθοποιού @ Ο Χώρος - O Choros
4 συναντήσεις | Τετάρτες 9, 16, 23 & 30 Ιανουαρίου | 17:00-20:00
Συντονισμός: Δήμητρα Σύρου | Acting How?
Πλατεία Θεάτρου 6-8, Αθήνα https://goo.gl/maps/3zQsHJgToZH2

Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών και καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών, καθώς και σε ανθρώπους που θέλουν να ερευνήσουν τις σωματικές τους δυνατότητες με σκοπό την απελευθέρωση της έκφρασής τους.

Εγγραφές:
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο actinghow@gmail.com με το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Κόστος:
90 € | 65 € Ανέργων

Ανάλυση Σεμιναρίου:
Όταν «παίζουμε» ένα ρόλο, παίζουμε τη δράση του χαρακτήρα, το «θέλω» του. Καθώς οι πρόβες πάνω σε ένα ρόλο εξελίσσονται, αυτό το «θέλω» του χαρακτήρα συντονίζεται με το «θέλω» του ηθοποιού. Η υποσυνείδητη, βαθύτερη ανάγκη του ηθοποιού εκφράζεται συντονισμένη με τη δράση του ρόλου.
Ο ηθοποιός λοιπόν, πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα να αναγνωρίζει την ανάγκη της κάθε στιγμής του και να χρησιμοποιεί το σύνολο των εκφραστικών του μέσων για να τη μεταφέρει ανεπεξέργαστη στο κοινό. Πρέπει να εντοπίζει, συνειδητά ή οργανικά το «θέλω» του σε κάθε «εδώ και τώρα» και να το εκφράζει χωρίς φίλτρα φόβου, σκέψης, πεποιθήσεων, συνηθειών, ασφαλειών και ανασφαλειών, που θα το αποδυναμώσουν ή και θα το μεταλλάξουν. Ο ηθοποιός πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπάρχει διάφανος μεταξύ του «θέλω» του και του βλέμματος του κοινού.
Στη «Δράση του Ηθοποιού» ερευνούμε τα όρια της αναπνοής, του σώματος και του νου, έτσι ώστε μέσα από τη διεύρυνσή τους να εκφραστεί η αγνότερη ανάγκη του δημιουργού και ν' αντέξουν να εκτεθούν τα πιο ανεπεξέργαστα συναισθήματά του.

Τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν:
Τεχνικές αναπνοής, τεχνικές ελεύθερης γραφής, μουσική καθοδήγηση, τεχνική της επανάληψης, σωματικές δράσεις, τεχνικές ενόργανης γυμναστικής και σωματικού θεάτρου, τεχνική ολικής χαλάρωσης κ.α.

Σημαντικές πληροφορίες για το σεμινάριο:
• Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ένα οποιοδήποτε κείμενο της επιλογής τους. Δεν χρειάζεται να ερμηνεύσουν το κείμενο. Θα πρέπει μόνο να μάθουν τα λόγια.
• «Η Δράση του Ηθοποιού» βασίζεται εξ' ολοκλήρου σε σωματικές ασκήσεις, γι αυτό είναι απαραίτητα τα άνετα ρούχα, ένα μπουκαλάκι νερό και εάν χρειάζεστε έξτρα ρούχα για ν' αλλάξετε.
• Η ώρα προσέλευσης είναι αυστηρά 10 λεπτά (το αργότερο) πριν την ώρα έναρξης | Ώρα προσέλευσης – 16:50 |Ώρα έναρξης – 17:00.

Βιογραφικό Δήμητρας Σύρου:
Γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής ΑΡΧΗ της Νέλλης Καρρά.
Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ταινία μικρού μήκους του Χάρη Σταθόπουλου, «Το Εισιτήριο», στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Richard Nieoczym, Nikita Milivojevic, Λένα Φιλίπποβα, Θεάτρου των Αλλαγών κ.α., καθώς και σεμινάρια σωματικού θεάτρου, ακροβατικών, contact improvisation και φωνητικής.
Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει ιδρύσει το “Acting How?” στο οποίο διδάσκει και ερευνά τις τεχνικές υποκριτικής με κύριο άξονα το σώμα. Έχει γράψει 3 θεατρικά έργα για το τμήμα θεατρικών παραστάσεων του "Acting How?", τα οποία έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει στο Θέατρο Άλφα, Αλκμήνη και Fabrica. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Mind The Gap, με την οποία έχει λάβει διακρίσεις Καλύτερης Θεατρικής Παράστασης για το "Ψέματα ή Αλήθεια" του Νίκου Αξιώτη και της Ελεάννας Σταθοπούλου. Ήταν αθλήτρια ενόργανης, ρυθμικής γυμναστικής και βόλεϊ και πριν γίνει ηθοποιός ήταν προγραμματίστρια (Microsoft Solution Developer & Navision Developer).
_____________________________________________________
Ο Χώρος - O Choros συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ² που υλοποιείται από το This is Athens του δήμου Αθηναίων.
ΠΟΛΗ² - This is Athens Δήμος Αθηναίων
#ThisisAthens #polistotetragono #CityofAthens #loveAthens #plateiatheatrou #katastimastokentro

Ο Χώρος - O Choros #ochorosplateiatheatrou Εμείς - emeis.net.gr
Acting How?

https://www.facebook.com/events/489609291563626/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...