Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Αντιμετωπίσεις

“Αντιμετωπίσεις…”
_____________

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 20.00, είσοδος ελεύθερη

Παρουσιάζουν - συντονίζουν: Anna Kostina, Πέτρος Θεοδώρου

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 5 [Σκρα 12, Θεσ/νίκη - κάθετη στο τέλος της Αλ. Σβώλου]
_____________

Μία ιδιότυπη βιωματική συνδημιουργία του κοινού και των δύο παρουσιασtών, με στόχο την εξερεύνηση των τρόπων μας να συνυπάρχουμε με τους βαρβάρους και τα πάσης φύσεως εξωτερικά και εσωτερικά θεριά των καιρών μας…
____________

Οι δύο παρουσιαστές κάνουν ολιγόλεπτες και πολύ γενικές εισηγήσεις για το τι σημαίνει για την ανθρώπινη ύπαρξη το “Αντιμετωπίζω...” οτιδήποτε, οποτεδήποτε.
Στη συνέχεια, όποιος θέλει από το κοινό μιλά για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται και βιώνει έμπρακτα την κατάσταση οποιασδήποτε διαταραχής μιας ισορροπίας και την ανάγκη κάπως να την “Αντιμετωπίσει…”

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στο θέμα στο οποίο κάποιος θα αναφερθεί.
Η προτροπή είναι να μην περιοριστεί η αλληλεπίδραση σε αφηρημένο θεωρητικό επίπεδο αλλά να γίνει πλούσιος και παραγωγικός μεταβολισμός ιδεών και μοιρασμάτων.
______________

Ακολουθώντας την ιδιότυπη διαδραστική ιδέα παρουσιάσεων που ξεκίνησε με το προηγούμενο γεγονός στο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 5 (“My way - ο δικός μου τρόπος”), στις “Αντιμετωπίσεις…” επιδιώκεται επίσης η σύμπραξη παρουσιαστών με το κοινό.

Η διαπίστωση ήταν, για μια ακόμη φορά, ότι η εναλλαγή ρόλων και η συλλογική “σοφία” μιας ομάδας ανθρώπων παράγει εξαιρετικά πλούσια αποτελέσματα, καθώς τα θέματα και οι απόψεις αναδύονται αυθόρμητα και αυθεντικά στο εδώ και τώρα της διάδρασης - ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το κοινό να βγει από την παθητική θέση του αδρανούς αποδέκτη.

Η βάση των “Αντιμετωπίσεων…” βρίσκεται στην ιδέα ότι στις μέρες μας, στις δυτικές τεχνοκρατικές και καταναλωτικές κοινωνίες το άτομο βιώνει μία διαρκή αίσθηση κινδύνου, περιορισμών, ματαίωσης και εκμετάλλευσης.

Έτσι, διαρκώς έχει κάτι να “Αντιμετωπίσει...”, μικρό ή μεγάλο, σοβαρό ή επιδερμικό, τόσο έξω όσο και μέσα του και, συχνά αναλώνεται σε σπασμωδικές “αμυντικές” κινήσεις που μόνο σπατάλη ενέργειας σημαίνουν.

Ο στόχος αυτής της σύμπραξης είναι η εξερεύνηση ακριβώς αυτής όλης της κατάστασης όχι μόνο θεωρητικά αλλά και έμπρακτα, μέσα από το πεδίο ζωής των παρευρισκομένων.

https://www.facebook.com/events/346420499282949/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...