Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Γνωριμία με τη Μοντέρνα Τέχνη

Γνωριμία με τη Μοντέρνα Τέχνη

Η Μοντέρνα Τέχνη αποτελεί ένα, συχνά, δύσβατο μονοπάτι της τέχνης, μια σπαζοκεφαλιά, ένα γρίφο για δυνατούς λύτες. Η συνήθης στάση του μεγαλύτερου μέρους των φιλότεχνων που μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν την τέχνη μέχρι το τέλος του 19ου, απέναντι στη μοντέρνα τέχνη, συνοψίζεται σε δηλώσεις σαν κι αυτές: «Μα είναι αυτό τέχνη;» «Γιατί είναι τέχνη;» «Τι θέλει να επικοινωνήσει ο καλλιτέχνης;» «Δεν καταλαβαίνω τίποτα…»

Φιλοδοξία και στόχο του προγράμματος αποτελεί η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη Μοντέρνα Τέχνη, μέσα από την επισκόπηση των καλλιτεχνικών ρευμάτων που κυριάρχησαν σε ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας της τέχνης, από τις αρχές του εικοστού αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή. Ας ταξιδέψουμε στο χρόνο και την τέχνη, ας γνωριστούμε μαζί της, ας την κατανοήσουμε και ας τη νιώσουμε.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φιλότεχνους με ποικίλες γνωστικές αφετηρίες, δίχως απαραίτητη εξειδίκευση στο αντικείμενο της ιστορίας της τέχνης, με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον και τη διάθεση να ταξιδέψουν μέσα από το χρώμα, τις εικόνες και τις ιστορίες της μοντέρνας τέχνης.

Μέσα από δέκα δίωρες συναντήσεις, θα περιηγηθούμε κινήματα, θα βρεθούμε με καλλιτέχνες και έργα τέχνης, κυρίως θα συναντήσουμε εμάς τους ίδιους, καθώς ή τέχνη έχει τη μαγική ιδιότητα να μας φέρνει νέα από εμάς.

http://www.aiecollege.gr/mouseiaki-agogi-kai-ekpaidefsi/394-monterna-texni1-2

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 7 μ.μ. – 10 μ.μ.
ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Μενεμένης 5, 14231 Νέα Ιωνία Αττικής

https://www.facebook.com/events/1153722611448472/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...