Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

B R O K E N C I R C L E - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ


 "B R O K E N C I R C L E"

H Διεθνώς Πολυβραβευμένη ταινία Μεγάλου Μήκους (με πάνω από 40 διεθνείς διακρίσεις έως τώρα).
Σενάριο - Σκηνοθεσία - Παραγωγή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ
______________________________________
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΆΔΥ 23 ΜΑΡΤΊΟΥ.
Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.
Κινηματογράφος "STUDIO"
(Σταυροπούλου 33 - Πλατεία Αμερικής, Αθήνα)
Διανομή: New Star.
Είσοδος €7.
______________________________________


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙ ΕΠΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΚΙ ΕΡΩΤΑ, ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. MIA TAINIA ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ, ΩΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ"

Συνδυάζεται ο λογοτεχνικός θεατρικός λόγος σε συνδυασμό, με την "εικαστικής ομορφιάς", κινηματογραφική φωτογραφία και την πλούσια σε μελωδίες μουσική σύνθεση που "δίνει το παρών" με "πρωταγωνιστικό" τρόπο . Η προσπάθεια κινηματογράφησης τέτοιου είδους ταινίας αποτελεί πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για μία ανιδιοτελή ιδέα, δημιουργία και συνεισφορά του ίδιου του δημιουργού Δημήτρη Κατή πρωτίστως, αλλά και όλων των συνεργατών του και συντελεστών της ταινίας. Μία προσφορά προς τον Ελληνικό πολιτισμό τον οποίο, που φιλοδοξούν όλοι τους μαζί, να διαφημίσουν, σε ολόκληρο τον κόσμο και τα διεθνή φεστιβάλ, μέσω της ταινίας αυτής. Το Broken Circle είναι μία μεγάλου μήκους ταινία διάρκειας 139 λεπτών.

(ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ):
Στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή του Αγαμέμνονα, Οδυσσέα και Αχιλλέα, λίγο πριν τον Τρωϊκό πόλεμο, τα γεγονότα ανατρέπονται και η σειρά των πραγμάτων αλλάζει τροπή. Οι δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης παγιδευμένη στη ρωγμή του χρόνου.

(ΣΥΝΟΨΗ):
"Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο σε αυτήν την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μία αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίχτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος.. Η νεαρή κόρη με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, ξεχύθηκε σε μία νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Την παράδοξη αυτή εκδοχή της πορείας της θα περιγράψουμε σε αυτήν εδώ την ιστορία.. ήταν η εποχή όταν τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και σοφούς, ήρωες, ημίθεους, δίκαιους και αμερόληπτους.. και τα σύνορα ήταν ρευστά..Μία ιστορία που κανείς δεν γνωρίζει εάν πράγματι ήταν αληθινή ή ήταν ένα όνειρo μέσα σε ένα άλλο.. είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της πραγματικότητας αυτού εδώ του σύμπαντος ..ή ενός άλλου".

Το cast & crew της ταινίας αποτελείται, από αξιόλογους και ταλαντούχους ηθοποιούς, με ονόματα από την Λυρική Σκηνή και το θέατρο αλλά και την ελληνική τηλεόραση και κινηματογράφο, καθώς και εμφάνιση νέων ηθοποιών, αλλά και γνωστών μοντέλων στα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα.
______________________________________
Σχεδιασμός Παραγωγής,
Διεύθυνση Φωτογραφίας,
Κινηματογράφιση,
Μουσική Σύνθεση,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ
______________________________________

Οι βασικοί ρόλοι:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ως Αγαμέμνων
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΒΡΑΖΗΣ ως Μάντης
ΒΑΓΙΑ ΚΩΦΟΥ ως Κλυταιμνήστρα
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ως Μενέλαος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ως Οδυσσέας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΟΛΗ ως Γραία
ΜΑΡΙΖΖΑ ΣΠΙΡΙΤΟ ως Ηλέκτρα
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΕΡΖΕΚΟΥ ως Φιλομήλα
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΝΑΡΑΣ ως Άνθος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ως Αχιλλέας
ΝΤΙΑΝΑ ΤΣΕΜΕΡΙΣ ως Χρυσόθεμις
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗ ως Αρχιέρεια
ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΗ ως Ιφιγένεια
ΛΙΛΑ ΔΙΔΟΥ ως Νυμφευτρια
Ειδική εμφάνιση: Σύλλογος Πολιτιστικής Προβολής "ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΘΗΒΩΝ" με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Tα κοστούμια υπογράφει η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΕΝΝΕ
και τα set & props ο ΕΞΗΚΙΑΣ ΤΡΙΒΟΥΛΙΔΗΣ.

Την ηχογράφηση και το Foley της ταινίας υπογράφει και φέρει εις πέρας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ. Υπεύθυνος CGI (3D Visual Effects Supervisor - VXF Artist) ο ΠΑΝΟΣ ΜΑΚΟΥΛΗΣ.

Make up artists, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΝΟΠΟΛΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ.Σχεδιαστής και κατασκευής κοσμημάτων, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ. Styling μαλλιών: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΣΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΧΙΤΖΗΣ.

* Την πρεμιέρα προλογίζει, η συγγραφέας & διανοήτρια, Παναγιώτα Μπλέτα.

*ENGLISH SUBTITLES
© Demetrios Katis Film & Music, 2022.
(Euro-American Nation Entertainment)

Studio new star art cinema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...