Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Με την όπερα «Ιλιάδα»γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου


Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική παρουσίαση της όπερας «Ιλιάδα» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου στο Δημοτικό θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλλης» με το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η παρουσίαση της όπερας «Ιλιάδα» του Ομήρου τελούσε υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τη στήριξη του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού INTERNATIONAL ACTION ART και του του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Την όπερα ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές: Ειρήνη Κώνστα (Ωραία Ελένη), Όλγα Σκεκλίου (Εκάβη), Γιάννης Δάρρειος (Πάρις), Νίνα Γιατρά (Βρισηίδα), Αργύρης Κοντονικολάου (Πάτροκλος), Νίκη Ζαχαροπούλου (Κορυφαία), Βασιλική Παρασκευοπούλου (Χορωδός), και η Χριστιάνα Μάνου στο πιάνο.

Συμμετείχαν η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σε επιμέλεια της φιλολόγου και υποδιευθύντριας Γιαννούκου Ελένης.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Παναγιώτης Καρούσος (συνθέτης).
Οι μαθητές καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες συμμαθητές τους και τους τραγουδιστές της όπερας με μεγάλο ενθουσιασμό.
Την όπερα τίμησε με την παρουσία του ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Γενικός Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART, και έδωσε τιμητικούς επαίνους στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και μαθητές. Χαιρετισμό έκαναν η Αραβαντινού Μαρία, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Νίκαιας - Ρέντη η Κεφάλα Αλεξάνδρα, Διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Αγ. Ιωάννη Ρέντη, και η Ειρήνη Σώτου Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική παράσταση.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...