Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Η Έρση Σωτηροπούλου για το «Η τέχνη να μην αισθάνεσαι τίποτα» στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου


Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 19:30 στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου στην παρουσίαση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Η τέχνη να μην αισθάνεσαι τίποτα»
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Αχιλλέας Κυριακίδης, συγγραφέας, μεταφραστής
Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος
Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Θυµόταν ένα χάδι πριν µερικά χρόνια, εκείνος ο άνδρας τής είχε χαϊδέψει το κεφάλι, ανακατεύοντας τα µαλλιά της, µια κίνηση απροσδόκητη που δεν την περίµενε και ο άνδρας δεν την επανέλαβε, για δευτερόλεπτα είχε νιώσει εξαίσια, δεν θυµόταν ποιος ήταν εκείνος, δεν είχε πρόσωπο, µόνο αυτό το απρόσµενο χάδι, ένα τέτοιο χάδι άξιζε περισσότερο από ταξίδι στην Κίνα. Αλλά αν ήταν αυτός; Αν τη χάιδευε αυτός; Της πέρασε από το µυαλό και πάγωσε στη σκέψη. Όχι, όχι αυτός. Αυτός άλλωστε δεν θα µπορεί να χαϊδέψει, θα κουνάει τα µπράτσα του ακατάσχετα σαν σβούρα... Κι εκείνη τη στιγµή αυτός, αυτός, ο ζητιάνος χωρίς χέρια, πέρασε πάνω σ’ ένα αυτοσχέδιο καροτσάκι που το έσπρωχνε ένα αγόρι µε γυναικείες παντόφλες».
«Η τέχνη να µην αισθάνεσαι τίποτα» αποτελείται από αµέτρητες τέτοιες στιγµές: µεταµορφώσεις της καθηµερινότητας, συναντήσεις µεταξύ του γνωστού και του αγνώστου. Η σύγχρονη Αθήνα αµφιταλαντεύεται µπροστά µας, το περίγραµµα ενός σκίτσου σκοτεινιάζει και θολώνει, το πρόσωπο ενός φίλου είναι ταυτόχρονα αγαπηµένο και παράξενο. Το παραµικρό γεγονός, η παραµικρή αλλαγή στην ποιότητα του φωτός, µπορεί να τα αλλάξει όλα.
Δεκαπέντε διηγήµατα µε λάµψεις οµορφιάς, κροτίδες µαύρου χιούµορ και κάτι άλλο, αδύνατο να εντοπιστεί, που τα κάνει αξέχαστα, κάτι σαν το χάδι του ανθρώπου χωρίς χέρια. Οι ιστορίες της Έρσης Σωτηροπούλου επινοούν τελικά έναν νέο τρόπο να βλέπουµε.
Βρείτε το εδώ: www.patakis.gr/bkm/14369 και σε e-book εδώ: www.patakis.gr/bkm/14386
ΔΕΥΤΈΡΑ, 26 ΙΟΥΝΊΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 7:30 Μ.Μ.
Νομισματικό Μουσείο, Αθήνα - Numismatic Museum, Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...