Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

“BRAS DE FER”, Σκηνοθεσία: Γιώργος Καστρουνής, Actors in Action


 Φέτος η Θεατρική μας Ομάδα, “ACTORS IN ACTION”, σας καλεί στο “ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ”, Παραμυθίας 27, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός),για να σας παρουσιάσει μια σύνθεση από 6 μονόπρακτα και 3 μονολόγους με ενιαίο τίτλο: “BRAS DE FER”. Ο όρος "bras de fer" προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει, "μάχη με τα χέρια". Χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια κατάσταση όπου δύο ή περισσότεροι άνθρωποι ανταγωνίζονται για τον έλεγχο ή την κυριαρχία σε ένα θέμα ή μία κατάσταση.

Όσον αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, ο όρος "bras de fer" μπορεί να αναφέρεται σε διαμάχες ή ανταγωνισμούς μεταξύ ατόμων. Μπορεί να περιγράψει μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται για τον έλεγχο ή την επιρροή σε μια σχέση, και μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκειες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανθρώπων που εμπλέκονται. Τα έξη μονόπρακτα και ο τρεις μονόλογοι έχουν κοινή θεματολογία — εξετάζουν τα παιχνίδια εξουσίας ως κοινωνικό φαινόμενο, και πώς αυτή η δυναμική της σύγκρουσης, σε συναισθηματικό αλλά και ψυχολογικό επίπεδο, επηρεάζει τις σχέσεις μας και τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας. Αυτό λοιπόν το φαινόμενο της εξουσίας με επίκεντρο την συγκρουσιακή σχέση των ανθρώπων, επιδιώκει να αναδείξει η παράστασή μας.
●ΗΜΕΡΕΣ και ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
1) Παρασκευή, 16/06/2023 & ώρα 20.30
2) Σάββατο, 17/06/2023 & ώρα 20.30
3) Κυριακή, 25/06/2023 & ώρα 20.30
●Τα ΕΞΗ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ & οι ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ (κατά σειρά παρουσίασης) είναι:
1) “Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ”, του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
2) “ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ”, του Τεννεσσή Ουίλλιαμς
3) “Η ΑΡΚΟΥΔΑ”, του Άντον Τσέχωφ (Απόσπασμα από το μονόπρακτο έργο του)
4) “ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ” – του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο (Μονόλογος από το ομώνυμο θεατρικό έργο)
5) “Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ”, του Μάρτιν Μακντόνα (Πρώτη Πράξη, Σκηνή 2)
7) “ΓΥΡΙΣΑ ΣΠΙΤΙ”, των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε (Μονόλογος από το ομώνυμο θεατρικό έργο)
8 ) “Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ”, της Φώφης Τρέζου (Διασκευή: Γιώργος Καστρουνής)
9) “ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ”, του Γιαν Ντε Χάρτογκ (Μονόλογος από το ομώνυμο θεατρικό έργο)
10) “ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ”, του Γιώργου Καστρουνή
●ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Καστρουνής
●ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Λευτέρης Κούνε
●ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Άγγελος Ντοβίνος
●ΠΑΡΑΓΩΓΗ: “Actors in Action”
●Παίρνουν μέρος (κατά αλφαβητική σειρά) τα μέλη της
Θεατρικής Ομάδας, “ACTORS IN ACTION” (Απογευματινό Γκρουπ):
Ανθούση, Μάρα
Δεληγιάννη, Μαρία
Δελώτη, Μαριέττα
Θεοδοσοπούλου, Αρετή
Καλπογιάννη, Κατερίνα
Κοσιάρη, Ελίνα
Κρικελλή, Ελένη
Μακράκη, Ελπίδα
Παπαχατζής, Πέτρος
Σουλιώτη, Κάτια
Σπαγαδώρου, Μαρία
Συριοπούλου, Ανίτα
Τζιγκουνάκη, Ελπίδα
●ΕΙΣΟΔΟΣ: Ενιαίο εισιτήριο-8 ευρώ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον χώρου του θεάτρου δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.)
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο κινητό: 6944386730! ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των περιορισμένων θέσεων του θεάτρου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τηλεφωνική κράτηση στο 6944386730! Επίσης να πατήσετε το πεδίο «ΘΑ ΠΑΩ» στην εκδήλωση (στο event).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ…
Η Θεατρική Σχολή και Εταιρεία Παράγωγης Θεατρικών Έργων,
“Actors in Action”, δημιουργήθηκε το 2009 προκειμένου να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και συναισθηματικές ευαισθησίες. Αποτελεί δίαυλο εναλλακτικής επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από την «πράξη-δράση» και αποζητά διαφυγή από τον περίπλοκο κόσμο στον οποίο ζούμε.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ…
Η “Actors in Action”, έχουν σαν στόχο την γνωριμία με την θεατρική τέχνη της «Μεθόδου» (Method Acting) βασισμένη στο Σύστημα Στανισλάβσκι και τις αρχές που τη διέπουν όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωση συγκεκριμένων σταδίων ξεκινώντας από τη σύσταση ομοιογενών ομάδων, τη γνωριμία με το αντικείμενο, την εξοικείωση των μελών μεταξύ τους, την καλλιέργεια των εκφραστικών μέσων (όπλων) που διαθέτει ο καθένας, και τη διδασκαλία τεχνικών έκφρασης και επικοινωνίας. Έτσι, φτάνουμε στο τελικό στάδιο, όπου επιλέγεται έργο για την ομάδα καταλήγοντας στην παράσταση, που αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της τόσο δημιουργικής προσπάθειας.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε ΟΛΟΥΣ από κοντά στην παράσταση μας! Και όσοι από εσάς-μικροί και μεγάλοι- θέλετε να δοκιμάσετε τις υποκριτικές σας ικανότητες, μην το σκέφτεστε!... ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ! Σας περιμένουμε! Καλό σας καλοκαίρι!...
Γιώργος Καστρουνής
Acting Coach, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας
Actors in Action
Θέατρο Παραμυθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...