Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η «ΜΑΡΤΙΑ» ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟ – ΜΟΛΔΑΒΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ‘‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ‘‘ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏




Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Martisor – Atena 2014” και ‘‘Μαρτισόρ – Αθήνα 2014 ‘‘ - “8 Martie, ziua femeii” (gr-) «8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» από την Ένωση Ελληνο – Μολδαβικής Φιλίας «ΑλέξανδροςΥψηλάντης» σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Γραφείο Διασύνδεσης της Διασποράς της Μολδαβίας BRD πριν από λίγες ημέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αθηνών.
Η βραδιά ήταν γεμάτη με τα χρώματα της Άνοιξης, Ποίηση, Τραγούδι και Χορό από την Μολδαβική και Ελληνική Παράδοση με την συμμετοχή των παιδιών και Καλλιτεχνών της Παραδοσιακής Μουσικής της Μολδαβικής κοινότητας. Μικροί και μεγάλοι έγιναν μία μεγάλη αγκαλιά που υποδέχτηκε με Τραγούδι και Χορό την Άνοιξη.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμά του παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Ελληνομολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης» κα Σβετλάνα Λισαγκόρ Βεργή καθώς και εκπροσώπων της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας τόνισε «Η διατήρηση της Παράδοσης, των Ηθών και των Εθίμων κάθε λαού είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να προχωράμε με γνώμονα τον σεβασμό στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά.
Ο διάλογος του Πολιτισμού όχι μόνο των γειτονικών αλλά και οποιωνδήποτε λαών ανά την Υφήλιο ενισχύει τους Πολιτιστικούς δεσμούς καθώς και την Ειρήνη. Το πανάρχαιο Μολδαβικό έθιμο της «Μαρτιάς» είναι συγγενικό με τα Ελληνικά έθιμα για το καλωσόρισμα της Άνοιξης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μικροί μας φίλοι να γνωρίζουν την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου τους και να την παρουσιάζουν με αυτό τον μοναδικό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...