Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Αποκριάτικη γιορτή για τους απόρους συνανθρώπους μας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Δομή Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Πύργο του Πειραιά από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων έχει δημιουργήσει 4 μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος καθώς και Κορινθίων συνεχίζοντας την προσπάθεια για την στήριξη και την ενίσχυση των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στο σπίτι αγάπης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον δήμο Πειραιά διανεμήθησαν και αυτό το μήνα τρόφιμα και λαχανικά σε 150 και πλέον οικογένειες ωφελούμενων.
Οι Απόκριες στάθηκαν αφορμή για μία ακόμη υπέροχη γιορτή γεμάτη χαρά, ψυχαγωγία και αισιοδοξία δίνοντας στις οικογένειες των ωφελουμένων απόρων και τους φίλους της Δομής Πειραιά στιγμές ξεγνοιασιάς που τόσο έχουν ανάγκη. Οι εργαζόμενοι της Δομής μασκαρεμένοι έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με μικρούς και μεγάλους ενώ από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν Κλόουν που προσέφεραν άφθονες στιγμές γέλιου και διασκέδασης στα μικρούς μασκαράδες που πέρασαν όμορφα στην παιδική γωνιά. Ο Μουσικός και Ερμηνευτής Βάϊος Πράπας τραγουδώντας με την κιθάρα του αγαπημένες μελωδίες μεγάλων δημιουργών μας ξεσήκωσε τους συμμετέχοντες οι οποίοι και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του υπογράμμισε «Οι Απόκριες, μία γιορτή γεμάτη χρώμα και χαμόγελα είναι αυτό που οι ωφελούμενοι χρειάζονται πέρα της απαραίτητης καθημερινής φροντίδας τους στα 4 σπίτια αγάπης. Ένα ζεστό πιάτο φαγητό, καθαρά ρούχα και ένα φιλόξενο περιβάλλον για να κοιμηθούν δίνουν στους συνανθρώπους μας την ουσιαστική αίσθηση ασφάλειας είναι όμως αναγκαία και τα πνευματικά αγαθά όπως εκείνο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης».
Η εκδήλωση και η διανομή τροφίμων στηρίχθηκαν από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...