Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΟΠΕΡΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

Ο Όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων θα παρουσιάσει στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, στις 8 Μαρτίου 2014 την όπερα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ.  
Τον Προμηθέα θα ερμηνεύσει ο μπάσος Βασίλειος Ασημακόπουλος
Θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Δανάη Κιουπούρογλου, φλάουτο και Δημήτρης Σιδερής, όμποε.
Την παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» στα Ηνωμένα Έθνη θα κάμει ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος  του Ομίλου για  την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων Unesco.
Μετά την παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης θα αποδώσει μετάλλια στον συνθέτη του έργου Παναγιώτης Καρούσο και στον ερμηνευτή Βασίλειο Ασημακόπουλο.
Επίσης ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης θα είναι επίσημος καλεσμένος στην παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου στις 9 Μαρτίου 2014, στο MAMIE FAY AUDITORIUM της Νέας Υόρκης.
Η παρουσίαση του έργου θα είναι η Πρώτη Ελληνική όπερα στην ιστορία που μεταβαίνει από την Ελλάδα στην Αμερική.
Η όπερα θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.
Μετά την παράσταση θα δοθεί δεξίωση και ο κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης θα βραβεύσει τους διοργανωτές και τα σωματεία που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της όπερας καθώς και τους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...