Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ, Ο ΗΘΟΠΛΑΣΤΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ, Ο ΗΘΟΠΛΑΣΤΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»
ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί στη παρουσίαση του βιβλίου –δοκίμιου του Λεόντιου Πετμεζά με τίτλο «Γιάννης Κουτσοχέρας, ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης» την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων, επί της οδού Πειραιώς 73, (Στάση Μετρό: Κεραμεικός, στάση ΗΣΑΠ: Θησείο) στον Κεραμεικό.
Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Γιάννη Κουτσοχέρα, ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς συστήνει στο κοινό το βιβλίο-αφιέρωμα στην μεγάλη αυτή φυσιογνωμία με τα πολλά πρόσωπα. Ο Γιάννης Κουτσοχέρας ήταν Ποιητής, Νομικός, Βουλευτής καθώς και Ευρωβουλευτής ενώ διατέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO κατά τα έτη 1985-1988.
Την προσωπικότητα του Γιάννη Κουτσοχέρα σκιαγραφούν με βάση τα αποσπάσματα από το βιβλίο οι ακόλουθοι:
• Λεόντιος Πετμεζάς, Ιστορικός τέχνης
• Μαριλένα Φωκά, Αγιογράφος και Ηθοποιός καθως και
• Αφροδίτη Δρακοπούλου, Ποιήτρια και Ηθοποιός
• Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης.
Δραματουργική επεξεργασία κειμένου: Λεόντιος Πετμεζάς
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό για τον τιμώμενο από το Ίδρυμα «Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα».
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS
 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “F-act”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...