Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ‏

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με αφορμή την 2η Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωση «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα», διοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες επίδειξη παραδοσιακών βενεζουελάνικων χορών, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι θεατές γνώρισαν τον κολομβιανό πολιτισμό και ταξίδεψαν ως το Καράκας, το Καγιάο και τις Άνδεις, μέσα από τις εντυπωσιακές χορογραφίες του συγκροτήματος "VENEZUELA Y DANZA". Tα μέλη της συγκεκριμένης χορευτικής ομάδας προωθούν εδώ και 10 χρόνια την κουλτούρα και την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών της Βενεζουέλας και έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα τους σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ. Ξεσήκωσαν το κοινό με τις φαντασμαγορικές χορογραφίες, τα υπέροχα κοστούμια και τη δυναμική-ρυθμική κίνηση τους.

Το Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη εκπροσώπησαν ηΑντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού τομέα Μαρία Πρωτοπαππά και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστάσιος Σακελλαρίου. Η Αντιδήμαρχος ανέφερε στο χαιρετισμό της: «Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα μας και μας ταξιδεύουν νοητά σε διάφορα μέρη της γης. Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση της όμορφης σημερινής εκδήλωσης. Θέλουμε να συνεχίσουμε μελλοντικά αντίστοιχες δράσεις, από τις οποίες θα αποκομίσουμε διάφορα οφέλη για τον τόπο».

Την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία εκπροσώπησε η Α' Γραμματέας Hasdiris Quintana, η οποία τόνισε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε σήμερα σε ένα τόσο όμορφο τόπο και ξεκινάμε τη συνεργασία μας με το Δήμο Λουτρακίου-
Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ενισχύουν το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, δείχνοντας ότι έχουν κοινά όνειρα και στόχους».

Τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, Ιωάννη Μαρωνίτη εκπροσώπησε η Υπεύθυνη των Κοινωνικών Δομών Κορίνθου για την αντιμετώπιση της φτώχειας Ρένα Παπαστεφάνου, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό του: «Η εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, ενδυναμώνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία με έναν Δήμο, που έχει συνδέσει το όνομα του με ιδιαίτερα σημαντικές ανθρωπιστικές δράσεις αλλά και δράσεις πολιτισμού. Ένα δήμο που χαρακτηρίζεται για τη φιλοξενία του και για το ενδιαφέρον του για τον Άνθρωπο, το Δημότη του. Μέσα από τη σημερινή συνεργασία θέλουμε να δηλώσουμε πως θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή και τους πολίτες με κοινές δράσεις και προγράμματα με κοινό στόχο να προσθέσουμε άρωμα και χρώμα πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Πέτρου, η Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού τομέα Μαρία Πρωτοπαππά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο Περιφερειακός Διευθυντής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Πέτρος Οικονόμου.

Την εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...