Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ TΩΝ KOINΩNIKΩΝ ΔOMΩN

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΚΑΠΠΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί στην αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής της Ζωγράφου Σταματίας Καππέ με τίτλο “Στα Τρία Δωμάτια”, η οποία και θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30 στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επί της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, στάση ΗΣΑΠ: Θησείο).
Η Σταματία Καππέ ξεδιπλώνει στο κοινό την πορεία της στα μονοπάτια της τέχνης, από το 2000 έως το 2014. Στην Έκθεση θα παρουσιασθούν έργα βραβευμένα όπως το “Σύνθεση Διαδούμενος” που κέρδισε το βραβείο στην ΚΖ πανελλήνια Έκθεση του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” το 2007, το έργο “Η Ελιά” που βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων και Καλλιτεχνών καθώς και το έργο “Οδυσσέας” που κατέκτησε το βραβείο από τη ΔΕΕΛ. Θα παρουσιασθούν, επίσης, ενότητες έργων της όπως “Όταν οι άγγελοι κατεβαίνουν στη γη”, “Το άλογο στη γη της Θεσσαλίας”, “Ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο”.
 Ορισμένα από τα έργα της Σ. Καππέ εκφράζουν τον πόνο, άλλα έχουν εξώφυλλα σε περιοδικά και βιβλία ενώ κάποια από αυτά, όπως τα εξής: “Σαντορίνη”, “Το παιδί με το δέντρο”, “Στο δρόμο για τις ελιές”, “Το φοβάμαι”, “Ο Έλληνας της οικονομικός κρίσης”, έχουν παρουσιασθεί σε Εικαστικά Ημερολόγια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ενώ έχει εμπνευστεί από μεγάλες προσωπικότητες της αρχαίας και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας ζωγραφίζοντας έργα όπως “O Μέγας Αλέξανδρος με κότινο”, “O Ιπποκράτης με κότινο” αλλά και για Ολυμπιονίκες. Ποιήματα της Καλλιτέχνιδας όπως “Τα πουλιά”, “Το Σώμα του μοντέλου” και άλλα έγιναν έργα Ζωγραφικής.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης. Για το έργο της Σταματίας Καππέ θα μιλήσουν οι εξής:    
 Νικολέττα  Τσιτσανούδη  Μαλλίδη, επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δημοσιογράφος
     Σάγια Τσαουσίδου, Διεθνής Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
     Νατάσα Σπαγκαδώρου, Δημοσιογράφος
 Διάρκεια έκθεσης 10 έως 16 Νοεμβρίου 2014    
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  17:00 – 21:00
                          Πέμπτη 17:00 – 21:00
                          Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00
 Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΕΞΙΩΣΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...