Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε με επιτυχία πριν από λίγες ημέρες Σεμινάριο Διατροφολογίας και Παροχής Υπηρεσιών Σίτισης, στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου, για τους Εργαζόμενους και τους Εθελοντές των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών «Κύκλος Δράσης_Κερατσίνι – Δραπετσώνα - Πέραμα» στο Κερατσίνι.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες το Σεμινάριο Μαγειρικής από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για τους Εργαζόμενους και τους Εθελοντές των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου στο κτίριο των Δομών στον Πειραιά «Λιμάνι Αλληλεγγύης_Πειραιάς».

Συγκεκριμένα, Εισηγητές στο Σεμινάριο ήταν οι Διευθυντές Γαστρονομίας και Υπεύθυνοι Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και κ. Ηλίας Ιωσηφέλης, οι Αρχιμάγειρες κ. Νικόλαος Δαούτης, η κα Όλγα Μισαηλίδου, η κα Βασιλική Κοτζαμάνη καθώς και ο διαπιστευμένος Επιθεωρητής με ISO 22000 κ. Παναγιώτης Χαλουλάκος οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στα εξής θέματα:

Αποθήκευση Τροφίμων
* Συνθήκες Αποθήκευσης
* Κανόνες Σωστής Αποθηκευτικής Πρακτικής
* Ειδικές απαιτήσεις
Σεμινάριο Παροχής Υπηρεσιών Σίτισης
- Διαμόρφωση του μενού στο σύνολο των γευμάτων. Το γεύμα και το δείπνο θα αποτελούνται από διαφορετικά φαγητά.
- Η αίθουσα σίτισης να διαθέτει τα απαραίτητα τραπέζια και καθίσματα για την εξυπηρέτηση των σιτιζόμενων κατά την ώρα προσέλευσης τους

- Οι ώρες σερβιρίσματος θα γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των Κυριακών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος (17 ημέρες), καθημερινά από τις 15.00 έως 17.00 και από 19.00 έως 20.30

Έπειτα οι Αρχιμάγειρες εφάρμοσαν το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου πρακτικά καθώς έδειξαν στους εργαζόμενους και του Εθελοντές των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας βασικά βήματα για την Αποθήκευση Τροφίμων και τους έδωσαν ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε μήνυμα που μετέφερε η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Βασιλική Παπαλάμπρου, τόνισε «Η σίτιση των απόρων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων είναι η βασικότερη και κυριότερη παροχή των Δομών και έτσι η ενημέρωση για την βελτίωση των αποδόσεων των εργαζομένων του Τομέα Επισιτισμού είναι αναγκαία και πραγματοποιείται σε τακτική βάση. Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Μουζάκη, Ιωσηφέλη, Χαλουλάκο, Δαούτη, Κοτζαμάνη, Μισαηλίδου για την εξαιρετικά
σημαντική καθοδήγηση και στήριξη τους στον Τομέα Επισιτισμού που αποτελεί και τον πυρήνα των δράσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας».

Το Σεμινάριο στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε με επιτυχία πριν από λίγες ημέρες Σεμινάριο Διατροφολογίας και Παροχής Υπηρεσιών Σίτισης, στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου, για τους Εργαζόμενους και τους Εθελοντές των Μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών «Κύκλος Δράσης_Κερατσίνι – Δραπετσώνα - Πέραμα»  στο Κερατσίνι. Συγκεκριμένα, Εισηγητές στο Σεμινάριο ήταν οι Διευθυντές Γαστρονομίας, καθώς και Υπεύθυνοι Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων  Κωνσταντίνος Μουζάκης και Ηλίας Ιωσηφέλης, καθώς και οι Αρχιμάγειρες Λευτέρης Καραντάνης, Όλγα Μισαηλίδη, Νικόλαος Δαούτης και Σταύρος Σκάρος.Οι Αρχιμάγειρες τοποθετήθηκαν στις βασικές αρχές της Μαγειρικής, στην παροχή υπηρεσιών σίτισης αλλά και στην αποθήκευση τροφίμων σε θεωρητικό επίπεδο. Έπειτα οι εργαζόμενοι και οι Εθελοντές των Κοινωνικών Δομών είχαν  την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν πρακτικά με την καθοδήγηση των Αρχιμαγείρων.
Οι Αρχιμάγειρες τοποθετήθηκαν στις βασικές αρχές της Μαγειρικής, στην παροχή υπηρεσιών σίτισης αλλά και στην αποθήκευση τροφίμων σε θεωρητικό επίπεδο. Έπειτα οι εργαζόμενοι και οι Εθελοντές των Κοινωνικών Δομών είχαν  την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν πρακτικά με την καθοδήγηση των Αρχιμαγείρων. «Η σίτιση των άπορων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων είναι η βασικότερη και κυριότερη παροχή των Δομών και έτσι η ενημέρωση για τη βελτίωση των αποδόσεων των εργαζομένων του Τομέα Επισιτισμού είναι αναγκαία και πραγματοποιείται σε τακτική βάση. Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Μουζάκη, Ιωσηφέλη, Δαούτη, Καραντάνη, Σκάρο και την κ. Μισαηλίδη για την ουσιαστική τους παρουσία και στήριξη στην προσπάθεια μας για την άμεση ανακούφιση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης, παρουσία της Υπεύθυνης των Κοινωνικών Δομών του Κερατσινίου Αναστασία Αϊβατιάδου και της Υπεύθυνης των Κοινωνικών Δομών του Πύργου Σοφίας Ξύδη.


 Το Σεμινάριο στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...