Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εκδηλώσεις των Εκδόσεων Αιώρα στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7-10 Μαΐου)

HELEXPO

Οι Εκδόσεις Αιώρα συμμετέχουν και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Θα μας βρείτε στο περίπτερο 15, σταντ 91 (HELEXPO). Δύο από τα σημαντικότερα φετινά βιβλία μας θα έχουν την τιμητική τους με ξεχωριστές εκδηλώσεις.
1) Σάββατο 9/5 ώρα 14:00, αίθουσα "Ζήσιμος Λορεντζάτος", περίπτερο 15.
Βγερού γλυκά φανούΔραματοποιημένη παρουσίαση της νουβέλας Βγερού γλυκά φανού του Γιώργου Χατζόπουλου, με τις ηθοποιούς της ομώνυμης παράστασης Ελευθερία Τέτουλα και Μελίνα Αποστολίδου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή Αμερικανικής Λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ. Γιώργο Καλογερά, τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό και τον συγγραφέα Γιώργο Χατζόπουλο.
Μία νουβέλα-μαρτυρία για την ανθρώπινη αγριότητα, μία νουβέλα-διαμαρτυρία ενάντια στη βία και στη σιωπή της ανοχής που την περιβάλλει, μία νουβέλα-καταβύθιση στον ψυχισμό της Ελληνίδας και στα άδυτα της συλλογικής μας μνήμης. Στο βιβλίο βασίζεται η ομώνυμη θεατρική παράσταση που, μετά τη Θεσσαλονίκη, θα περιοδεύσει σε Αθήνα, Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
2) Κυριακή 10/5, ώρα 13.00, αίθουσα “Μακρινές Φωνές”, περίπτερο 15.
Παρουσίαση του βιβλίου Ιστορία της Λατινικής Αμερικής της ιστορικού Μαρίας Δαμηλάκου.
Θα μιλήσουν οι Αρτούρο Βάργκας, καθηγητής Πολιτισμού Λατινικής Αμερικής στο Τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γιάννης Σταυρακάκης, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Λυκεσάς.
Η Λατινική Αμερική, τόσο οικεία και ταυτόχρονα τόσο άγνωστη στη χώρα μας, αποτελεί διαχρονικά έναν μοχλό στη διεθνή σκηνή και οι εξελίξεις σ’ αυτή τη γεμάτη αντιθέσεις ήπειρο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το βιβλίο διατρέχει την περίοδο από το τέλος της αποικιοκρατίας, στις αρχές του 19ου αιώνα, ως τις μέρες μας και παρουσιάζει και αναλύει ανά χώρα τις κομβικές φάσεις αυτής της πορείας.
Πληροφορίες: Εκδόσεις Αιώρα, τηλ. 210 3839000. aiora.gr

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΡΑ
Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα
τηλ. 210 3839000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...