Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Πάσχα 2015 στη Κεφαλονιά

germanos

Πασχαλινό Μήνυμα του Τοποτηρητού Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

topothrhths

Το Άγιο Φως στη Κεφαλονιά

agio_fws
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο, με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, το Άγιο Φως στη Κεφαλονιά. Νωρίτερα, η πτήση Α36006 της Ολυμπιακής – Aegean είχε μεταβεί για τον ίδιο λόγο στα Ιωάννινα και μετά στη Κέρκυρα. Μετά τη Κεφαλονιά το αεροσκάφος θα άφηνε το Άγιο Φως και στη γειτονική Ζάκυνθο. Στο Αερολιμένα παρέλαβαν το Άγιο Φως ο π. Άνθιμος Καλαρύτης, εκ μέρους της Μητρόπολης, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος, ο σύλλογος Μοτοσικλετιστών Κεφαλονιάς, εκπρόσωποι ενοριών και πολλοί πιστοί.
Με πομπή και συνοδεία των μοτοσικλετιστών το Άγιο Φως έφθασε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Στο περίβολο του ναού έλαβε το Άγιο Φως ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης κ. Γερμανός. 

Λαμπρή Ανάσταση στο Αργοστόλι

anastash_argostoli
Παρουσία δεκάδων πιστών εψάλλει το Χριστός Ανέστη στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Αργοστόλι. Στην Ακολουθία της Αναστάσεως προεξήρχε ο Τοποτηρητής Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γερμανός, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού.
Μετά το «Δεύτε λάβετε φως» ο γηραιός Μητροπολίτης με τη συνοδεία της Πολιτικής και Πολιτειακής εξουσίας του νησιού με πομπή κατευθύνθηκε σε ειδική εξέδρα στο κεντρική πλατεία της πόλης όπου εψάλη το Χριστός Ανέστη, παρουσία πλήθους πιστών και προσκυνητών.
Χριστός Ανέστη Κεφαλλήνες όπου γης ! 
fanarakia_dilinata

Χιλιάδες φαναράκια άναψαν στον ουρανό των Διλινάτων

fanarakia_dilinata (3)
Ο εξωραϊστικός επιμορφωτικός σύλλογος Διλινάτων σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού διοργάνωσε τη φαντασμαγορική ανάσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Χιλιάδες φαναράκια άναψαν και φωταγώγησαν τον ουρανό του χωριού.
Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά και του χρόνου πάλι όλοι μαζί!!! 

e-kefalonia.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...