Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Νίνα Διακοβασίλη - ζωγράφος

              Νίνα Διακοβασίλη - ζωγράφος (τελειόφοιτος της Α.Β.C. Ecole de Paris) 
Έχει στο ενεργητικό της 6 ατομικές εκθέσεις. Βραβεύθηκε από το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» για το έργο της «Ο Μυστικός Δείπνος»  και από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για την προσφορά της στα κοινά και στην τέχνη. Διακρίθηκε ως μέλος για την εργατικότητα, τη δοτικότητα και το ήθος της, βραβεύτηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. και τα στοιχεία αυτά την οδήγησαν στην θέση που κατέχει σήμερα.

clubunesco.gr 


Η έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη στο Ζάππειο Μέγαρο

Πριν από λίγες ήμερες εγκαινιάστηκε ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη στο Ζάππειο Μέγαρο με τίτλο “η Δημιουργία”. Πλήθος κόσμου απόλαυσε την ενότητα της έκθεσης που αποτελείτο από 30 έργα και 10 προσωπογραφίες.

Η καλλιτέχνης μας ταξίδεψε με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ουράνιους και γήινους δρόμους που με αγάπη χρώμα και φαντασία αποτύπωσε στον καμβά, ότι η ψυχή της αναζητούσε διαβάζοντας την Γένεση από την Παλαιά Διαθήκη.   

Του: Δημήτρη Γκοσμάνη

Τζένη Βλαχώνη, Πάνος Παπαζαχος, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Μάρα ΜπέκαΤζένη Βλαχώνη, Δημήτρης Κοντομηνάς, Νίνα Διακοβασίλη, Κρινιώ ΝικολάουΠαρευρέθησαν διακεκριμένοι καλεσμένοι μεταξύ των οποίων ο  επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση, η συγγραφέας και ποιήτρια Τζένη Βλαχώνη, ο διακεκριμένος ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Δεμιρτζόγλου κ.α.

Την έκθεση προλόγισε η Άννα Μπιθικώτση, κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή με ιδιαίτερη γλαφυρότητα που πάντα χαρακτηρίζει τον λόγο της. Την βραδιά πλαισίωνε η χορωδία του Δήμου Δάφνης με μαέστρο τον Κώστα Αγουρίδη ενώ κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο μουσικός Μάκης Μέρλος κρατούσε πιανιστική συντροφιά στους καλεσμένους. Στην αίθουσα φιλοξενείτο η Πεπίτα Λίγκα που ασχολείται με εφαρμογές ζωγραφικής σε παιδικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...