Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τζόναθαν Τζάκσον: Ο Αμερικανός ηθοποιός που βαπτίστηκε Ορθόδοξος

Ο βραβευμένος πέντε φορές με Emmy Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον δηλώνει λάτρης του Αγίου Ορους και πιστός Χριστιανός.
Ο ίδιος απαθανατίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μονή Βατοπεδίου, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον ηγούμενο Εφραίμ.
Ο 32χρονος επισκέφθηκε τη Μονή με τον 8χρονο γιο του και συμμετείχε στην αγρυπνία του προηγούμενου Σαββάτου.
Οπως γράφει το «Αγιορείτικο Βήμα», το οποίο δημοσιεύει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, σε κάθε επίμαχη στιγμή της ακολουθίας έκανε τον Σταυρό του και με ευλάβεια έδειχνε να προσεύχεται κοιτώντας τις εικόνες της Παναγίας και του Χριστού στο Τέμπλο της Ιεράς Μονής.
Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς του ABC «General Hospital» και ο γιος του συνοδεύονταν από τον Ελληνοαμερικανό π. Ματθαίο, ο οποίος έκανε και τη σχετική μετάφραση.
Σύμφωνα, με το Αγιορείτικο Βήμα, ο Τζάκσον έπλεξε το εγκώμιο του Ηγούμενου Εφραίμ και μάλιστα δήλωσε συγκεκριμένα:«Είδα την αγάπη του Χριστού μέσα του».
Σημειώνεται πως το 2012, κατά τη βράβευσή του με ένα ακόμη Emmy, ο 32χρονος σταρ του Χόλιγουντ έκανε τον σταυρό του, επικαλέστηκε τη Χάρη της Αγίας Τριάδας και το έλεος της και στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τους μοναχούς του Αγίου Όρους, καθώς -όπως είπε - προσεύχονται αδιαλείπτως για τη σωτηρία του κόσμου.

Πηγή βίντε-φωτό: agioritikovima.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...