Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών

Ειρήνη στη Συρία, το Ιράκ και τους Αγίους Τόπους, με ιδιαίτερη αναφορά στις επιθέσεις με στόχο χριστιανούς - με φόντο και το μακελειό στην Κένυα, στο οποίο στάθηκε - ζήτησε ο Πάπας κατά το πασχαλινό του μήνυμα Urbi et Orbi σε μία κατάμεστη, παρά τη βροχή, πλατεία του Αγίου Πέτρου. 
Οι επιθέσεις με στόχο χριστιανούς στη Μέση Ανατολή και την Αφρική ήταν συχνό σημείο αναφορές στα κηρύγματα των τελευταίων ημερών.

Στο μήνυμά του «στην πόλη (της Ρώμης) και τον κόσμο» το μεσημέρι της Κυριακής του καθολικού Πάσχα, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε: «Ζητούμε από τον Κύριο, νικητή επί του θανάτου, να ελαφρύνει τα βάσανα των πολλών αδερφών μας που διώκονται για το όνομά Του και υφίστανται αδικία ως αποτέλεσμα της βίας και των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, και τέτοιες υπάρχουν πολλές».

Προηγουμένως, στο μήνυμά του κατά τη διάρκεια της νυχτερινής λειτουργίας στο Βατικανό, ο Φραγκσίκος είχε καλέσει τους χριστιανούς να μπουν στο μυστήριο της πίστης που απαιτεί το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου και να αναζητήσουν «την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη».

Σηματοδοτώντας το τρίτο του Πάσχα από την εκλογή του στον παπικό θρόνο το 2013, ο Φραγκίσκος διατήρησε την πασχαλινή παράδοση και βάπτισε πιστούς από όλο τον κόσμο κατά τη λειτουργία της Ανάστασης τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο Πάπας βάπτισε ένα 13χρονο κορίτσι από τη Καμπότζη και εννέα ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης και μιας 66χρονης γυναίκας από την Κένυα, τη χώρα όπου οι ακραίοι ισλαμιστές της Αλ Σαμπάμπ αιματοκύλισαν, όταν σκότωσαν 148 ανθρώπους, κυρίως χριστιανούς, σε ένα πανεπιστήμιο.

Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος κάλεσε τους καθολικούς να μάθουν πώς να «νιώθουν το μυστήριο» του Πάσχα.
«Για να νιώσουμε το μυστήριο σημαίνει ότι πηγαίνουμε πέρα από τη δική μας ζώνη άνεσης, πέρα από την τεμπελιά και την αδιαφορία που μας κρατούν πίσω και βγαίνουμε σε αναζήτηση της αλήθειας, της ομορφιάς και της αγάπης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Αναζητούμε ένα βαθύτερο νόημα, μια απάντηση, που σίγουρα δεν είναι εύκολη, στα ερωτήματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πίστη μας, την αφοσίωση μας και την ίδια την ύπαρξή μας», είπε επίσης ο Ποντίφικας.


Play Button
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...