Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

6ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας

6ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας
Tο πρώτο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2010. Τα φεστιβαλικά του βήματα όμως, ξεκίνησαν το 2008 ως ενότητα προβολών του καταξιωμένου Φεστιβάλ «Πλατφόρμα Βίντεο», με στόχο να συστήσει στο κοινό φοιτητικές εθνογραφικές ταινίες και να ανοίξει έτσι έναν διάλογο γύρω από την θέση και την προοπτική του φιλμικού αυτού «είδους» αλλά και του κλάδου της Ανθρωπολογίας και του χώρου που ονομάζουμε Οπτική Ανθρωπολογία.
Η διοργάνωση είναι πλέον αυτόνομη. Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διατηρεί την εκπαιδευτική του διάσταση δίνονταςΒΉΜΑ σε νέους κινηματογραφιστές, ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες να αναδείξουν τη δουλειά τους, αναζητώντας παράλληλα την συνέχεια της πορείας των νέων δημιουργών καθώς και τις ρίζες του εθνογραφικού κινηματογράφου.
To 6o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28, 29 Νοεμβρίου 2015 και οι προβολές θα λάβουν χώρα στην αίθουσα του Exile Room. Μείνετε συντονισμένοι για το πλήρες πρόγραμμα προβολών!

Φαίη Πιτσιλίδου            debop.gr

Exile Room, Αθηνάς 12, Αθήνα
27.11.2015 - 29.11.2015
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...