Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γιορτή για την διεθνή ημέρα κινουμένων σχεδίων

Γιορτή για την διεθνή ημέρα κινουμένων σχεδίων
Το ελληνικό παράρτημα της Ένωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA, σε συνεργασία με τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros, BeThere! Corfu Animation Festival και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνουν την γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα κινουμένων σχεδίων.
Θα προβληθούν ταινίες από την Ιαπωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που συμμετείχαν στο Αnimasyros 2015 και Be there! Corfu Animation Festival 2015 καθώς και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις Γαλλικές σχολές κινουμένων σχεδίων.
Τέλος, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση δημιουργών και παραγωγών CARTOON, παρουσιάζονται οι βραβευμένες στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ταινίες, CARTOON D’OR 2014 και 2015. Η 28η Οκτωβρίου 1892 θεωρείται σημαδιακή ημερομηνία για το animation, καθώς στο Παρίσι προβλήθηκε η δεκαπεντάλεπτη ταινία του Εμίλ Ρενό «Ο φτωχός κλόουν», η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων.
Νίκος Νικολακόπουλος                        debop.gr
Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών Theo Angelopoulos, Σίνα 31, Αθήνα
23.10.2015
10:00 - 22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...