Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Cafe Scientifique: η επιστήμη είναι η λύση

Cafe Scientifique: η επιστήμη είναι η λύση
Tο Cafe Scientifique είναι μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.
Οι ομιλητές, έγκριτοι καθηγητές και ερευνητές από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, θα μας ξεναγήσουν στην έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα σχετικά με τις νευροεπιστήμες, την ασφάλεια και την ποιότητα των φαρμάκων, των καλλυντικών και των τροφίμων, την αλληλεπίδρασή μας με τους υπολογιστές, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πολλά άλλα.
Οι ομιλίες διεξάγονται μια φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή, στις 7μμ, στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς, με ελεύθερη είσοδο. 
Την Παρασκευή στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία με τίτλο «Ένας εγκέφαλος ή δύο ημισφαίρια» από την Μαριέττα Παπαδάττου-Παστού, Λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα στην ομιλία θα αναλυθούν ερωτήματα όπως, τι γίνεται όταν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας πάψουν να επικοινωνούν μεταξύ τους; Είμαστε ένας άνθρωπος ή δύο; Γιατί το δεξί ημισφαίριο είναι τόσο σιωπηλό; Γιατί να μην είμαστε όλοι αριστερόχειρες;

Φαίη Πιτσιλίδου                         debop.gr

Καφέ Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρόνικου
16.10.2015
Πα: 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...