Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το Φεστιβάλ του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας με την ανεπανάληπτη Ερωφίλη της Φωτεινή Φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη

Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαϊδης

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το Φεστιβάλ του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας με την ανεπανάληπτη Ερωφίλη της Φωτεινή Φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη.

Η παράσταση ήταν καταπληκτική, το κοινό προσηλωμένο παρακολούθησε με θαυμασμό τις εξέχουσες ερμηνείες και καταχειροκρότησε την υπέροχη παράσταση.

Η "Ερωφίλη" του Χορτάτση κυριάρχησε στο θεατρικό καλοκαίρι 2016 με τους μεγάλους του θεάτρου: Γιάννης Νικολαΐδης και Φωτεινή Φιλοσόφου σ'ένα ρεσιτάλ ηθοποιϊας.

Βασίλης Ασημακόπουλος, Γιάννης Νικολαϊδης
Το αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας του Γεωργίου Χορτάτση "Ερωφίλη". 
Ο μεγάλος θεατράνθρωπος της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας Γιάννης Νικολαϊδης σκηνοθέτησε 
την Ερωφίλη του Χορτάτση και πρωταγωνίστησε στον κεντρικό ρόλο του βασιλιά.
Στο ρόλο της Ερωφίλης η άφταστη σ' όλα τα είδη της δραματικής τέχνης Φωτεινή Φιλοσόφου, εδώ μας παρέσυρε κυριολεκτικά με την ερμηνευτική της δύναμη.
Ως τριταγωνιστής ο μοναδικός Βασίλης Ασημακόπουλος στον ανεπανάληπτο ρόλο του γενναίου Πανάρετου ήταν ασύγκριτος δραματικά.
Μαζί τους οι αξιόλογοι ηθοποιοί Γιάννης Τσιώμου στον ρόλο του Καρπόφορου και η Τζένη Οικονόμου στον ρόλο της Χρυσόνομης.
Πρόκειται για μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου με υπαρξιακές προεκτάσεις που φανερώνει το σκληρό πρόσωπο της κοσμικής εξουσίας, που ορθώνεται ενάντια στο πάθος για τη ζωή και τη δημιουργία που χαρακτηρίζουν τους νέους ανθρώπους και όχι μόνο.
Με την "Ερωφίλη" του ο Χορτάτσης βάζει ένα θεμέλιο λίθο στο ποιοτικό μεσαιωνικό θέατρο.

Η Αιχμή, μετά την επιτυχημένη παράσταση της "Φόνισσας" του Αλ. Παπαδιαμάντη, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του θεάτρου, παρουσιάζοντας έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, κυρίως ελληνικά, όπως το αριστούργημα του Γ. Χορτάτση "Ερωφίλη".
Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία.
Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο. Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν "ήλιος φωτερός", όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.
Βασίλης Ασημακόπουλος, Πανάρετος - Φωτεινή Φιλοσόφου, Ερωφίλη
Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαΐδης

Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης, κοστούμια Όλγα Σχοινά,
μουσική Αν.Παπαγεωργίου, φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς.
Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου.
Παίζουν: Γ. Νικολαΐδης, ωτεινή Φιλοσόφου, Β. Ασημακόπουλος, Τζ. Οικονόμου, Γ. Τσιώμου κ.ά.

Η Φωτεινή Φιλοσόφου ως Ερωφίλη   

Τελευταία παράσταση της Ερωφίλης για φέτος το καλοκαίρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στην Αγία Παρασκευή στο Πολιτιστικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τότε, Τώρα, Πάντα" του Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος!

  «Τότε, τώρα, πάντα» η νέα επιθεώρηση του καλοκαιριού Πρεμιέρα: Παρασκευή 14 Ιουνίου Προπώληση:  https://www.more.com/theater/tote-tora-pan...