Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους

Διήμερο αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους
Το Cinemarian ανοίγει την κινηματογραφική σεζόν του με ένα διήμερο αφιέρωμα στον Τζιμ Τζάρμους. Πέμπτη 8/9 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πρώτη ταινία του «Διακοπές Διαρκείας» και να γιορτάσουμε μετά με μία βραδιά αθηναϊκής καντάδας με τον Μιχάλη Στεφανίδη στην κιθάρα και την αυτοσχέδια χορωδία του Cinemarian και κρασί.
Την επόμενη ημέρα την κινηματογραφική σκυτάλη παίρνει το «Πέρα από τον Παράδεισο».

Διακοπές Διαρκείας / 1980. Η.Π.Α., 72' 
Η πρώτη ταινία του Τζάρμους. Η ταινία αφηγείται τα βιώματα του Αλούσιους Πάρκερ κατά τη διάρκεια δύο ημερών. Εξόριστος στην ηλικία των δεκαέξι περιπλανιέται στους δρόμους της μεγάλης πόλης και γνωρίζει ανθρώπους δίχως συμβάσεις και χωρίς κανόνες.
Πέρα από τον Παράδεισο/Stranger than Paradise / 1986.H.Π.Α.-Γερμανία, 98'
Ταινία που προοριζόταν αρχικά το 1982 για μικρού μήκους με διάρκεια 30' λεπτών κατάφερε να ολοκληρωθεί με την βοήθεια του Βιμ Βέντερς, με φιλμ που είχε περισσεύσει από τα γυρίσματά του. 
Η Εύα, μια νεαρή Ουγγαρέζα, έρχεται στη Νέα Υόρκη για να μείνει στον ξάδερφό της Γουίλι και τον φίλο του Έντι. Μαζί ξεκινούν για το παγωμένο Κλίβελαντ, όπου μένει η θεία της Εύας, και στη συνέχεια για την ηλιόλουστη Φλόριντα. Και ενώ η Εύα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της, ο Γουίλι συνειδητοποιεί ότι την αγαπά. Ο Τζάρμους αποδεικνύει την μαεστρία του για το μονοπλάνο και την αγάπη του για τον Γιασουτζίρο Όζου σε ένα αριστουργηματικό road-movie της δεκαετίας του '80.
Cinemarian, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι
08.09.2016 - 09.09.2016
Πε, Πα: 20:30
€2

Ντορέτα Λινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...