Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεσης Ζωγραφικής της Στέλλας Παριανού-Κουτελοπούλου

Από τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Στέλλας Παριανού-Κουτελοπούλου με θέμα: "Υλοποιώντας το όνειρό μου", που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016.
Ομιλία της Ειρήνης Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά και πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά
Αγαπητή κυρία Στέλλα Παριανού – Κουτελοπούλου,
Αγαπητοί καλεσμένοι !!! Φίλες και φίλοί της δημιουργού και της τέχνης ! Ως οικοδέσποινα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω που είστε απόψε μαζί μας.
Είναι πάντα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο να συμμετέχεις έστω και ως θεατής, στην στιγμή που το όνειρο ενός ανθρώπου, αφού το έχει κυνηγήσει με επιμονή και υπομονή γίνεται πραγματικότητα ! Μία τέτοια στιγμή βιώνουμε όλοι μας απόψε εδώ. Η κυρία Παριανού Κουτελοπούλου πραγματοποιεί την πρώτη της «ΑΤΟΜΙΚΗ» έκθεση ζωγραφικής.
Η ζωγραφική είχε πάντα πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή της. Αν και η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται «σχεδόν αυτοδίδακτη», μια και δεν μπόρεσε παρά να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής μόνο για δύο χρόνια, που της επέτρεψαν όμως να συμμετάσχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις, δεν σταμάτησε ποτέ από νεαρή ηλικία να ζωγραφίζει.
Οι δεσμοί που ενώνουν τους καλλιτέχνες με την τέχνη τους, δεν είναι πάντα ευνόητοι ή εύκολα εξηγήσιμοι δια της λογικής. Αυτού του είδους οι δεσμοί είναι τόσο δυνατοί που μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο το έργο, αλλά και την ίδια την ζωή ενός δημιουργού!!!
Τα έργα της κυρίας Παριανού Κουτελοπούλου είναι μία περιπλάνηση του βλέμματος πότε στις στιβαρές σκηνές μιας πραγματικότητας και πότε στον βαθύτερο κόσμο της δημιουργού.
Τα ονειρικά έργα της «κλέβουν» ένα ιδιόμορφο φως και πυροδοτούν εντυπωσιακή ενέργεια. Ενέργεια χάρη στην οποία δείχνουν σε διαρκή ετοιμότητα να μετακινηθούν, να διαμορφωθούν και να βιωθούν αλλιώς.
Θα ήθελα κλείνοντας να σας προτρέψω να αφεθείτε και να περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο των σχεδίων, των γραμμών και των χρωμάτων της δημιουργού. Μια διαδρομή όπου ο μίτος της Αριάδνης είναι η οξυδερκής μνήμη, το παρατηρητικό μάτι και μία αίσθηση του χιούμορ που επιτρέπει το παιχνίδισμα μέσα σε σχήματα και σύμβολα.
Εύχομαι στην κυρία Παριανού - Κουτελοπούλου να έχει πάντα καλλιτεχνική διάθεση και έμπνευση. Σας ευχαριστώ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...