Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Εργαστήρι παραδοσιακού ψηφιδωτού


Ο πολυχώρος Iasmos Balance σε συνέχεια των εργαστηρίων με θέμα την τέχνη, οργανώνει NEO εργαστήρι Παραδοσιακού Ψηφιδωτού!

.....ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εργαστηρίου/ Στόχος εργαστηρίου:

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα περιλαμβάνει την εκμάθηση κατασκευής παραδοσιακού ψηφιδωτού με έμμεσο τρόπο ψηφοθέτησης πάνω σε πανί. Το σχέδιο που θα επιλεχθεί θα είναι αντίγραφο από κάποιο γνωστό έργο και θα αποτελεί φορητό ψηφιδωτό, σε μορφή δηλαδή πίνακα μέσα σε πλαίσιο.

Τρόπος κοπής ψηφίδας, σωστή τοποθέτηση πάνω στο πανι, δημιουργία κονιάματος και χρήσης αυτού είναι κάποιες από τις βασικές γνώσεις πο συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων

Θα διαρκέσει 48 ώρες συνολικά και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν

Διδάσκει : Ελπίδα Μπιμπελέκου ( Συντηρήτρια Έργων Τέχνης )

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ?

Σε ΟΛΟΥΣ! Σε φοιτητές, αρχαιολόγους, ιστορικούς και σε συντηρητές έργων τέχνης και σε όλους όσους αγαπούν την τέχνη και εκφράζονται μέσα από αυτήν!

Τα εργαστήρια θα είναι οικονομικά και προσιτά ώστε να έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν όλοι. Στο τέλος θα έχετε μια γνώση 48 ωρών, της αρχαίας τέχνης του ψηφιδωτού

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Απαιτείται ΠΡΟ - ΕΓΓΡΑΦΗ!

Οι πληρωμές γίνονται αυστηρά μέχρι την αρχή κάθε νέας 4αδας μαθημάτων.

Διάρκεια 16 εβδομάδες (ένα 3ωρο την εβδομάδα)
Ημέρα: Έναρξη Δευτέρα 3/10/16
Ώρα: 17:30 – 20:30

Κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ/ 4 μαθήματα + ΦΠΑ + υλικά

.....ΠΑΡΟΧΕΣ του χώρου:

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου κατά την εγγραφή τους, θα λάβουν ένα κουπόνι έκπτωσης ( για να παρακολουθήσουν παράλληλα, μια επιπλέον ομάδα στον χώρο μας! Το κουπόνι έχει ισχύ 6 μήνες από την ημέρα της έγκρισης του.

Όσοι έχουν κουπόνι από προηγούμενο εργαστήρι μπορούν να το εξαργυρώσουν! ΆΝΕΡΓΟΙ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ έχουν 10% έκπτωση!

ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΠΟΣΟΥ της ΔΩΤΟΚΑΡΤΑΣ!!

Ο χώρος διαθέτει καφέ, τσάι, χυμό και άφθονη δόση γέλιου κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!
1. Όσοι κάνουν την εγγραφή τους έως 23/9 θα έχουν μια έκπτωση 15% για τις πρώτες 4 συναντήσεις.

2. Όποιος προπληρώσει το ποσό για τους 4 μήνες, έχει επιπλέον 10 ευρώ έκπτωση

Για περισσότερες πληροφορίες στο 6948308008 η 2310960888
Και στο Email iasmos.info@gmail.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

.....ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ το ψηφιδωτό:

Η κατασκευή ενός ψηφιδωτού αντιγράφου είναι μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας που δίνει χαρά και βαθιά ικανοποίηση σε όποιον καταπιάνεται με αυτήν. Αποτελεί μια τέχνη ιδιαίτερη ή οποία προσδίδει ιδιαίτερη πολυτέλεια στα μέρη τα οποία κοσμεί.

Το ψηφιδωτό αποτελεί σχέδιο ή παράσταση για τη διακόσμηση δαπέδου, τοίχου ή οροφής, που σχηματίζεται με την συναρμολόγηση και συγκόλληση μικρών ποικιλόχρωμων κύβων (ψηφίδων) από μάρμαρο, πέτρα, σμάλτο. Με τον όρο «ψηφιδωτό» δηλώνεται η τέχνη της διακόσμησης μιας επιφάνειας με τη μέθοδο αυτή.

Το ψηφιδωτό επηρεάστηκε πολύ αλλά και επηρέασε την ζωγραφική με την οποία έχει και τα περισσότερα κοινά στοιχεία.
Η κατασκευή ενός ψηφιδωτού αποτελεί μεγάλη πρόκληση για αυτόν που θέλει να ασχοληθεί αλλά και απαιτεί συγχρόνως μεγάλη υπομονή. Όμως η ψυχική ικανοποίηση είναι τεράστια ιδιαίτερα όταν ο ψηφοθέτης αναβιώνει αντίγραφα παλιών ψηφιδωτών τα οποία έχουν σωθεί ανά τους αιώνες. Και μη ξεχνάμε ότι τα έργα αυτά στη συνέχεια θα κοσμούν το χώρο μας φέρνοντας μας ένα κομμάτι. του πανάρχαιου πολιτισμού μας που πάντα θα κλέβει τις εντυπώσεις.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

.....ΣΧΕΤΙΚΑ με την δασκάλα:

Η Ελπίδα Μπιμπελέκου ασχολείται με την τέχνη του ψηφιδωτού και της αγιογραφίας από το 1997. Ως συντηρητής έργων τέχνης, με ειδίκευση στην συντήρηση εντοίχιου ψηφιδωτού, έχει εργαστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, όπως στον Ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας, στην Αχειροποίητο και στην Ροτόντα. Η ενασχόληση της με την κατασκευή ψηφιδωτού τα τελευταία 18 χρόνια, έχει να παρουσιάσει έργα ποικίλης θεματολογίας καθώς και τεχνοτροπίας .Παραδοσιακής κατασκευής αλλά και μοντέρνα, προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα διακόσμησης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τέχνης αλλά και ατομικές ως μέλος του συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Βορείου Ελλάδας. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικούς χώρους σπιτιών, ιδιωτικά εκκλησάκια, σε διακόσμηση βιτρινών αλλά και σε εξωτερικό χώρο Εκκλησιών.


https://www.facebook.com/events/1643099379354145/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...