Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

default 7: το εικαστικό γεγονός που συνδέει τις τέχνες

default 7: το εικαστικό γεγονός που συνδέει τις τέχνες
Το default είναι ένα εικαστικό γεγονός το οποίο προβάλλει, αναδεικνύει και συνδέει τις καλλιτεχνικές τάσεις και το πολιτιστικό ύφος της σύγχρονης εποχής σε διάφορες μορφές τέχνης: σχέδιο, κινούμενη εικόνα, φωτογραφία, ήχος, προβολές, εγκαταστάσεις.  Από το 2013 έως και σήμερα το default έχει παρουσιάσει έξι «επεισόδια» σε διαφορετικούς χώρους και πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή πάνω από 100 καλλιτεχνών. Φιλοξενείται σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής και ιστορικής σημασίας όπως μουσεία, παλιά τυπογραφεία, σχολές αρχιτεκτονικής, γκαλερί, αίθουσες τέχνης, υπόγειους χώρους στάθμευσης και έχει συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 5.000 επισκέπτες.
Το έβδομο επεισόδιο του default πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Πειραιά από 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου στο ξεχωριστό πολυχώρο του Pirée, στα παλιά λαμαρινάδικα. Φιλοξενούμενο στα δύο επίπεδα του χώρου, το default επιχειρεί να φέρει σε επαφή ένα ποικιλόμορφο κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες που ψάχνει σύγχρονα οπτικοακουστικά ερεθίσματα. Σε αυτό το επεισόδιο οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν από τον τίτλο capital:default και να παρουσιάσουν την δικιά τους προσέγγιση και οπτική.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19:00 και θα συνοδευτούν από τα live acts των: Φώτη Σιώτα – σόλο (live), Kill Emil (live), Venus Volcanism & In Atlas ((live) και Bakerman (djset). Το μουσικό κομμάτι του επεισοδίου θα συνεχιστεί με την εμφάνιση του μουσικού παραγωγού και dj, Fred P από το New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών o οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό dj set στα πλαίσια του default 7. Μαζί του οι resident djs του default (Bu$$, i:Diom, Mackenzie).
* Εγκαίνια default 7 – Opening party: Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19:00
* Διάρκεια έκθεσης: 29 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου, ώρες κοινού 11:00 – 23:00
* Δευτέρα 31 Οκτωβρίου – κλειστά
* Closing party Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 20:00
* Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τους συμμετέχοντες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τουdefault.
Pirée, Κάστορος 78, Πειραιάς
29.10.2016 - 04.11.2016
11:00 - 23:00
€10

Μαρία Σπανουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...