Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ελευσίνας Μύησις! Το στάρι, το ρόδι και η Αγέλαστος Πέτρα!

Μία βόλτα στην Ελευσίνα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, την πόλη που υπήρξε ο πνευματικός φάρος της ανθρωπότητας για πολλούς αιώνες . . .
Ο αφηγηματικός μας περίπατος μέσω της Ιεράς Οδού, με πούλμαν, σχολιασμούς κ ενδιάμεση στάση, θα αναδείξει τη διαδρομή της αρχαίας πομπής των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Η ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας φωτίζει πολλές πτυχές της πόλης και των μυστηρίων που τελούνταν προς τιμήν της θεάς Δήμητρας και της Περσεφόνης.
Ποιος ήταν ο ιδρυτής των μυστηρίων; Πως και που γιορτάζονταν τα Μικρά και τα Μεγάλα Μυστήρια; Τι ήταν οι Μύσται; Τι φύτρωνε στο Ράριο Πεδίο και τι συμβολισμό είχαν οι παπαρούνες και τα ρόδια στην λατρεία της Δήμητρας και της Κόρης; Γιατί η «Πέτρα» ήταν «Αγέλαστη» και γιατί, κατά τη διάρκεια της πορείας της πομπής, λέγονταν χοντροκομμένα αστεία, στη γέφυρα του Κηφισού; 

Από την περιήγησή μας αυτή θα κατανοήσουμε τον συμβολισμό της «μύησης» που αφορούσε στη συμφιλίωση με το θάνατο και την προσδοκία της μεταθανάτιας ζωής.

«Γιατί ανάμεσα στους εξαίρετους και πράγματι θεϊκούς θεσμούς που η Αθήνα σας έχει γεννήσει και φέρει στην ανθρωπότητα, καμία, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλύτερη από αυτά τα Μυστήρια. Γιατί μέσω αυτών αποβάλαμε το βάρβαρο και άγριο τρόπο ζωής και μορφωθήκαμε και εκπολιτιστήκαμε. Και «μύησις» καθώς αποκαλείται, πράγματι μάθαμε τις απαρχές της ζωής και αποκτήσαμε τη δύναμη όχι μόνο να ζούμε ευτυχισμένοι, αλλά και να πεθαίνουμε με μια καλύτερη ελπίδα».
— Κικέρων, Περί νόμων, Βιβλίο Β΄, 36

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
ακολουθείστε τις οδηγίες για τις κρατήσεις εδώ:
http://www.kedrostravel.com/product/eleysinas-myhsis-to-stari-to-rodi-kai-h-agelastos-petra/ 
ή 
αποστείλατε με email (info@kedrostravel.com) ονοματεπώνυμο, Δ/νση, τηλέφωνο επικοινωνίας των συμμετεχόντων. 

Σημείωση: Έγκυρη θεωρείται μία κράτηση όταν εξοφληθεί το σύνολο της αξίας της.

# ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 22 ευρώ / άτομο 

# ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Μέσω τραπεζικής κατάθεσης, (με αναφορά στο όνομα που έχει γίνει η αίτηση συμμετοχής και με το διακριτικό "ΕΛΕΥΣΙΝΑ") σύμφωνα με τις οδηγίες που αποστέλλονται στο email που παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, ή 
Μέσω κατάθεσης στα γραφεία μας με μετρητά αλλά και με δυνατότητα πληρωμής με POS.

# ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό, οργάνωση και συντονισμός προγράμματος, υλικό, ΦΠΑ, η μεταφορά στο αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και επιστροφή, έξοδα οδηγού και ξεναγού. 

# ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΔΕΝ περιλαμβάνεται): € 3.

# ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Λεπτομέρειες στο email που θα αποσταλεί σε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα. 

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
(κλίμακα: 1= καθόλου δυσκολία έως 5=μεγάλη δυσκολία)
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν υπάρχει κινητική δυσκολία. 

# ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό.
*Αν η ακύρωση γίνει από εννέα (9) ημέρες έως και έξι (6) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε bonus για επόμενη εκδρομή (για το ποσό στο οποίο αντιστοιχούν και να δαπανηθούν εντός έξι μηνών).

*Αν η ακύρωση γίνει από πέντε (5) ημέρες έως και τρεις (3) ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής, οι κρατήσεις μετατρέπονται σε bonus για επόμενη εκδρομή (για το 50% του ποσού στο οποίο αντιστοιχούν και να δαπανηθούν εντός έξι μηνών).

*Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο διήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

# Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στην παραπάνω διαδικασία, επικοινωνείτε στο info@kedrossa.gr ή στο 210-99 44 909.

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 στις 9:30 π.μ. – 5 μ.μ.

https://www.facebook.com/events/192572111685313/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...