Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σεμινάριο Κινηματογράφου Filmanalysis

FILMANALYSIS SEASON 4

To Filmanalysis επιστρέφει στο Fårö με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και τα βράδια της Τετάρτης συνεχίζουν κινηματογραφικά!

Τέταρτος κατά σειρά κύκλος, με τέσσερις συναντήσεις δίωρης διάρκειας με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα. 

Συνεχίζουμε ν’ αναλύουμε μεθοδικά γνωστές ταινίες, διαφορετικού είδους ή ύφους, σε σύγκριση ή σε αντιπαράθεση μεταξύ τους με σκοπό να οξύνουμε την ματιά του θεατή. 

Συνεχίζουμε να βλέπουμε το σινεμά πέρα από τους μύθους του ή τη πλοκή των ταινιών του ανοίγοντας ένα παράθυρο στην κινηματογραφική φόρμα κι αισθητική. 

*Θεματικές νέου κύκλου:
Η αέναη παιδική ηλικία στο σινεμά
Θα συζητήσουμε για τις ταινίες Forrest Gump, Ο Μπάτμαν επιστρέφει, Κακή εκπαίδευση, παρατηρώντας τρεις κινηματογραφικούς ήρωες-όψεις του παιδιού που δεν μεγάλωσε ποτέ.

Η γυναίκα στο σύμπαν του Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλά και στα θρίλερ του Πολ Βερχόφεν
Οι Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και το Ολα για τη μητέρα μου θα βρεθούν απέναντι στο Βασικό Ενστικτο και το Elle. 

Το μιούζικαλ πέρα από το Χόλιγουντ
Θα συζητήσουμε για τις ταινίες Μπίλι Ελιοτ, γεννημένος χορευτής και Οι ομπρέλες του Χερβούργου εξετάζοντας πώς το μιούζικαλ, ένα κατεξοχήν χολιγουντιανό είδος, εμβολίζει τον βρετανικό ρεαλισμό στην πρώτη περίπτωση ή πως εντάσσεται στην πολυχρωμία της γαλλικής νουβέλ βαγκ στη δεύτερη.

Η μοναξιά, του ήρωα και του αντιήρωα, στις πόλεις
Θα τοποθετήσουμε τον Ταξιτζή απέναντι στον Γυμνό εξετάζοντας πλευρές του μοντερνισμού στον κινηματογράφο αλλά και το αστικό τοπίο από υπαρξιακή σκοπιά.

Στο Filmanalysis περιλαμβάνεται οπτικοακουστικό υλικό.

Έναρξη σεμιναρίου: Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, 20.30 - 22.30
Μέρα & ώρες σεμιναρίου: Τετάρτη, 20.30 - 22.30

Διάρκεια σεμιναρίου: τέσσερις δίωρες συναντήσεις 

Κόστος συμμετοχής:
70€ (+24% ΦΠΑ)
60€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές & ανέργους

*Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο info@faro.gr

Fårö
Έβρου 14, 115 27 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/2020423534682106/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...