Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Miranda Verouli “Οnírico” | CD Presentation

ΜΙΡΑΝΤΑ ΒΕΡΟΥΛΗ “Onírico” | Νέο album
Πρώτη επίσημη παρουσίαση στο Half Note 
Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Μιράντα Βερούλη, με μακρόχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες, κυκλοφορεί σε λίγες μέρες την πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο “Onírico” (Artway-Τεχνότροπον 2018). Το album ανήκει στο ιδίωμα της Brazilian Jazz και περιέχει, τόσο covers γνωστών βραζιλιάνων συνθετών, όσο και original τραγούδια, τα οποία υπογράφει η ίδια. Στην ηχογράφηση συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί, όπως ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ο Σπύρος Μάνεσης και ο Πέτρος Κούρτης.

Για την προσφορά της στη διάδοση της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και την πολιτιστική γέφυρα που έχει χτίσει μεταξύ των δύο χωρών, η Μιράντα Βερούλη έλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, την τιμητική διάκριση του «Ιππότη του Τάγματος του Ρίο Μπράνκο». H τελετή τού χρίσματος πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στην Πρεσβεία τής Βραζιλίας. Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση που απονέμει το κράτος της Βραζιλίας σε ξένους. 
Στο πλαίσιο αυτό, το album “Onírico” κυκλοφορεί υπό την αιγίδα τής Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

Συντελεστές:
Μιράντα Βερούλη: φωνή 
Μάνος Θεοδοσάκης: τρομπέτα
Σπύρος Μάνεσης: πιάνο
Γιώργος Ρούλος: κοντραμπάσο 
Αναστάσης Γούλιαρης: τύμπανα

«Όνειρο»
https://www.youtube.com/oniro

https://www.facebook.com/Miranda-Verouli-271822612842130/ 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10€ (μπαρ), 15€ (τραπέζι)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις δημοσιεύσεις/αναφορές


ΜΙΡΑΝΤΑ ΒΕΡΟΥΛΗ | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μιράντα Βερούλη είναι μια jazz τραγουδίστρια / τραγουδοποιός, με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες. Έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος τής καριέρας της στην βραζιλιάνικη μουσική και στις 30 Νοεμβρίου 2018, βραβεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με τo χρίσμα τού Ιππότη τού Rio Branco, για το έργο της στην προώθηση της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας στην ηλικία των 8 ετών. Ήταν επαγγελματίας παίκτρια μπάσκετ και έχει κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα με την ομάδα του Σπόρτιγκ. Αφού πήρε το πτυχίο της στη Φυσική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πήγε για σπουδές Γραφικού Σχεδίου στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, στο Parsons School of Design. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της στις Καλές Τέχνες, μετακόμισε στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου εργάστηκε για τον διεθνούς φήμης γραφίστα Felipe Taborda.
Επηρεασμένη από την παραμονή της στη Βραζιλία και την εμβάθυνσή της στη βραζιλιάνικη κουλτούρα, καθώς και την αλληλεπίδρασή της με Βραζιλιάνους μουσικούς, επέστρεψε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του '90 και άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά με τη "Banda Som Brasil”, την πρώτη βραζιλιάνικη μπάντα στην Ελλάδα.
Το 2001, εντάχθηκε στο Ωδείο Athenaeum, όπου σπούδασε jazz αυτοσχεδιασμό και αρμονία και πήρε το Δίπλωμα της στο jazz τραγούδι.
Το 2003, σχημάτισε το δικό της συγκρότημα, τους Desafinados, το οποίο προσεγγίζει το βραζιλιάνικο ρεπερτόριο από μια jazz οπτική και άρχισε να παίζει τα δικά της τραγούδια.
Έχει τραγουδήσει σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής, το Half Note Jazz Club, το Gazarte κ.α. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες jazzmen (Γιώργος Κοντραφούρης, Πέτρος Κλαμπάνης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Σπύρος Μανέσης, Αντώνης Ανδρέου, μεταξύ άλλων). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και το 2014 τραγούδησε ένα αξιοσημείωτο αφιέρωμα στον Antonio Carlos Jobim, στο άλμπουμ "O Grande Amor" (Mirror Music).
Τον Δεκέμβριο του 2018, κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ "Onírico". Το άλμπουμ περιέχει αγαπημένα βραζιλιάνικα τραγούδια, καθώς και πρωτότυπα τραγούδια τής Μιράντας.
Από το 2009 συμμετέχει στην παραγωγή του φημισμένου Tinos Jazz Festival, όπου το 2016 διετέλεσε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής ο θρυλικός βραζιλιάνος τσελίστας Jaques Morelenbaum, ο οποίος προσκάλεσε τη Miranda να συμμετέχει στις συναυλίες του το ίδιο καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στην ηχογράφηση ενός project στη Νέα Υόρκη, τον Απρίλιο του 2017, μαζί με την περίφημη Μούσα τής bossa nova Paula Morelenbaum.
Το 2015, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, στο "B Flat" Jazz Club, στο Βερολίνο.
Η συνεύρεση με ντόπιους μουσικούς κατά τα πολύμηνα διαστήματα παραμονής της στην Bραζιλία, σε συνδυασμό με την jazz παιδεία της, τής έχει προσδώσει μια μοναδική αυθεντικότητα στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου, με γνήσιο βραζιλιάνικο feeling!

https://www.facebook.com/events/1630244333743079/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...