Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Συναυλίες στο Τρίτο με Β. Δαβάκη, φωνή και Θ. Ματούλα, άρπα

2η εκδήλωση του κύκλου "Συναυλίες στο Τρίτο" για την περίοδο 2018-19, στο Στούντιο Ε-Αντώνης Κοντογεωργίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, 
παρουσία κοινού, με απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΡΠΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ!
Βερόνικα Δαβάκη, φωνή - Θοδωρής Ματούλας, άρπα

Πρόγραμμα:
Σμυρνέικο Μινόρε (παραδοσιακό)
Δεν σε θέλω πια (παραδοσιακό)
Δεν με στεφανώνεις (Βασίλης Τσιτσάνης)
Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη (Βασίλης Τσιτσάνης)
Ολμάζ (παραδοσιακό)
Η άμαξα μες στη βροχή (Απόστολος Χατζηχρήστος-Χαράλαμπος Βασιλειάδης)
Πάμε στο Φάληρο (Απόστολος Χατζηχρήστος)
Μη μου ξαναφύγεις πια (Βασίλης Τσιτσάνης)
Τζιβαέρι (Παραδοσιακό)
Ξεκινάει μια ψαροπούλα (Δημήτρης Γκόγκος-Μπαγιαντέρας)
Παλιό απεραθίτικο (παραδοσιακό)
Ένα βράδυ που 'βρεχε (Νίκος Γούναρης-Αλέκος Σακελλάριος)
Ακρογιαλιές δειλινά (Βασίλης Τσιτσάνης)
Γυφτοπούλα στο χαμάμ (Γιώργος Μπάτης)
Αγάπη που’ γινες δίκοπο μαχαίρι (Μάνος Χατζιδάκις-Μιχάλης Κακογιάννης)
Σκανταλιάρικο (αρμένικο με ελληνικούς στίχους Γιώργου Μπλάνα)
και 3 ορχηστρικά

Παρουσίαση: Σιδερής Πρίντεζης
Ήχος: Νίκος Θεοδωρακόπουλος – Βασίλης Χανιώτης

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συναυλία από κοντά, χρειάζεται κράτηση θέσης με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η Βερόνικα Δαβάκη/Veronica Davaki γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 2010 αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης Κ.Κουν.

Τελειόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι με την Α. Μπόγρη, jazzαυτοσχεδιασμό-μονωδία, πιάνο και θεωρία μουσικής στο ωδείο Athenaeum ,ασκήθηκε στο ακορντεόν πλάι στον Η. Βαβάτσικα.

Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με τη Σ. Κακαρελίδου, ξυλοπόδαρα, ακροβατικά πανιά και τεχνική clown-“draw me laughter” στη σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης με τον N.Farman.

Ως τραγουδίστρια συμμετείχε σε μουσικά σχήματα με ρεμπέτικο, σμυρνέικο και παραδοσιακό ρεπερτόριο. Πρωταγωνίστησε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην παράσταση "Μαρίκα" ερμηνεύοντας τα τραγούδια της κορυφαίας ελληνικής φωνής Μαρίκας Νίνου. Συμμετείχε στο πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για τον αυτισμό ερμηνεύοντας μαζί με τον Χ.Θηβαίο τραγούδι του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε στίχους Μ. Γκανά. Τον Ιούνιο του 2018 εξέδωσε το "Σκανταλιάρικο", μια διασκευή αρμένικου τραγουδιού σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και ελληνικούς στίχους Γ. Μπλάνα. Ακολούθησε μια σειρά συναυλιών με θέμα το ρεμπέτικο τραγούδι διασκευασμένο για άρπα-φωνή. Παράλληλα ως ηθοποιός συνεργάστηκε με τον Σταμάτη Φασουλή στη «Νίκη» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τις «Μάγισσες της Σμύρνης» στο Παλλάς, πρωταγωνίστησε σε δύο παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη και συμμετείχε στις παραστάσεις «’Ορνιθες» (Θέατρο Τέχνης. Αναβίωση της παράστασης.Σκηνοθεσία Κ.Κουν), «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάτι» (Κρατικό Θέατρο β.Ελλάδος.Σκηνοθεσία Κ. Καζάκος), «Άθαφτοι νεκροί»(ομάδα Γέφυρα. Σκηνοθεσία Λ.Παπαδόπουλος ), «Γράμμα στη μητέρα» (θεατρικό φεστιβάλ Κροατίας. Σκηνοθεσία Σ. Κακαρελίδου), «Ο αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάτι» (Θέατρο Τζένη Καρέζη. Σκηνοθεσία Κ. Καζάκος) «Ζέβρα Πιτζάμα» (Θέατρο Badminton. Σκηνοθεσία Α. Παναγιωτοπούλου - Φ. Ευαγγελινός) «Ηρακλής»(olvio . Σκηνοθεσία Δ.Δεγαίτης), «Πλούτος» ( Φεστιβάλ Επιδαύρου Σκηνοθεσία Γ. Κιμούλης ).

Ο Θοδωρής Ματούλας/Theodoros Matoulas είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1995. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκει στo Ωδείο Athenaeum. Ο ίδιος διασκεύασε στο παρελθόν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια για άρπα και φωνή.

webradio.ert.gr/trito

https://www.facebook.com/events/763847813961196/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...