Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η Μοριακή Ιατρική από το Εργαστήριο στην Πράξη ΙΙI

Ο χώρος πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης Fårö Creative Learning συνεργάζεται για άλλη μία φορά με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest στο σεμινάριο “Ethno-Cine: Οπτική Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος”. 

Σε οκτώ τρίωρες συναντήσεις, το σεμινάριο αυτό θα μας ανοίξει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο της οπτικής ανθρωπολογίας και της εθνογραφίας μέσα από την προβολή ταινιών και ενεργές συζητήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα ακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δούμε πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουμε μία γενική επιμόρφωση στις έννοιες της οπτικής ανθρωπολογίας. 

Θα συζητήσουμε αναλυτικά για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές κοινωνιολογίας και ανθρωπολογίας, σε σπουδαστές κινηματογράφου αλλά και σε όσους αγαπούν τις διαφορετικές εκφράσεις του σινεμά.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διδάκτορας Ανθρωπολογίας και Συνιδρυτής του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας και ο Σίλας Μιχάλακας, Ανθρωπολόγος και Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Διάρκεια σεμιναρίου: 

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 - Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019
Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Πέμπτες, 18.30-21.30
Διάρκεια σεμιναρίου: οκτώ τρίωρες συναντήσεις (24 ώρες)
Κόστος συμμετοχής: 100€ (+24% ΦΠΑ) και 85€ (+24%ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους (η θέση κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολης)

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή της ύλης του σεμιναρίου απευθυνθείτε στο info@faro.gr

https://www.facebook.com/events/894456950761962/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...