Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Άγγελος Γαβριήλ Standards Trio

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ’18, 20:00
Παρουσίαση Βιβλίου “Η Συνοπτική Ιστορία της JAZZ” του Άγγελου Γαβριήλ
------------------------------------
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ’18, 21:30
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ STANDARDS ΤΡΙΟ

Άγγελος Γαβριήλ: κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου: κοντραμπάσο
Παναγιώτης Κωστόπουλος: ντραμς
Στις 23 Δεκεμβρίου, ο κιθαρίστας Άγγελος Γαβριήλ μετά την παρουσίαση του βιβλίου του “Η Συνοπτική Ιστορία της JAZZ” θα παίξει γνωστά jazz standards με τον κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου και τον drummer Παναγιώτη Κωστόπουλο.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626 ΕΙΣΟΔΟΣ 5E

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ JAZZ – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο εικοστός αιώνας υπήρξε αναμφισβήτητα το θέατρο των σημαντικότερων γεγονότων ευρείας κλίμακας που διαμόρφωσαν την εικόνα του σύγχρονου κόσμου.
Παγκόσμιοι πόλεμοι, κοινωνικοοικονομικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις, πρωτόγνωρα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα, οδήγησαν στην δημιουργία καινούργιων νοοτροπιών και αισθητικών αντιλήψεων. Οι τέχνες και ειδικότερα η μουσική - ως εκδηλώσεις της ανθρώπινης δημιουργικότητας απόλυτα εξαρτώμενης από τις υπόλοιπες παραμέτρους του ιστορικού γίγνεσθαι – δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το προσκήνιο των γεγονότων.
Οι πρωτοποριακές και επαναστατικές τάσεις της μουσικής του εικοστού αιώνα αποτελούν πλέον ένα καινούργιο και σημαντικό κεφάλαιο έρευνας και μελέτης, τόσο από καθαρά μουσικό όσο και από μουσικολογικό, ιστορικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.
Το σπουδαιότερο μουσικό κληροδότημα του αιώνα που έφυγε, είναι η δημιουργία ενός νέου κώδικα μουσικής επικοινωνίας, ενός καινούργιου μουσικού είδους εντελώς διαφορετικού από ότι γνωρίζαμε μέχρι τότε.
Γύρω στις αρχές του χίλια εννιακόσια άρχισε να γράφεται στις ΗΠΑ το ξεχωριστό κεφά λαιο της ιστορίας της μουσικής που φέρει τον τίτλο “Jazz”.

Jazzét Café
ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 99-101, 12461 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/1911230655611692/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...