Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΑ: Ντβόρζακ: Ενάτη Συμφωνία (του Νέου Κόσμου)

Σαν σήμερα, το 1841 γεννιέται στη Βοημία ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της ρομαντικής περιόδου, ο Antonín Dvořák.
Ο Ντβόρζακ κατάφερε να ενσωματώσει στη μουσική του το ιδίωμα και τις μελωδίες της πατρίδας του, δημιουργώντας Συμφωνίες, όπερες και έργα μουσικής δωματίου.
Η φήμη και η παγκόσμια ακτινοβολία που απέκτησε τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη, όπου εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του ως διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Μουσικής.
Εκεί, έγραψε ένα από τα διασημότερα έργα του, την Ενάτη Συμφωνία (του Νέου Κόσμου), μία σύνθεση με ευρωπαϊκή δομή, αλλά πρωτότυπα θέματα που ενσωματώνουν και αναπτύσσουν τις ιδιαιτερότητες της μουσικής παράδοσης των γηγενών.
Η βροχή μπορεί να μην μας επέτρεψε να ερμηνεύσουμε την εμβληματική αυτή δημιουργία στη συναυλία Ο Μαξίμ Βενγκέροφ με την ΚΟΑ (16.07.2019), αλλά στις 28.03.2020, ο θρυλικός Vladimir Ashkenazy θα επιστρέψει στο πόντιουμ για να διευθύνει την Ενάτη και το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Ludwig van Beethoven με σολίστ τον Triantafyllos Liotis.
Περισσότερα εδώ: http://bit.ly/2jYEIH0

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...