Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Το Τέλος Μιας Σχέσης


σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν με τους: Ρέιφ Φάινς, Τζούλιαν Μουρ, Στίβεν Ρία, Ίαν Χαρτ

Πραγματικα μου ειναι πολυ δυσκολο να βρω λογια να εκφρασω αυτα που νιωθω. Δεν ξερω καν αν αυτα που θα πω θα ειναι αντικειμενικα. Απλα ειναι τοσα τα συναισθηματα που με πλυμμηριζουν οταν σκεφτομαι το μεγαλειο αυτης της ταινιας.

Το The End Of The Affair βασιζεται σε βιβλιο του πολυδιασκευασμενου Graham Greene και πραγματευεται τον παρανομο δεσμο μιας γυναικας με εναν φιλο του αντρα της κατα τη διαρκεια του Β Παγκοσμιου Πολεμου. Εναν ερωτα περα απο φραγμους και ορια, εναν ερωτα που της εδωσε οσα της ελειπαν εξαιτιας του ψυχρου διπλωματη αντρα της, αλλα και εναν ερωτα κατδικασμενο απο την πρωτη στιγμη.Ομολουγουμενως το σεναριο ακουγεται συνηθισμενο αλλα στα χερια ενος μεγαλου σκηνοθετη ειχε πολλες ελπιδες.

Καθομαι και σκεφτομαι, θα μπορουσε να βρεθει αραγε καλυτερος σκηνοθετης απο τον μεγιστο Neil Jordan; Ενας σκηνοθετης που βουτα στα συναισθηματα των ηρωων του με χαρακτηριστικη ευκολια και παντα τους δινει μια επικη και συγχρονως τραγικη διασταση. Προσωπικα, μου θυμιζει λιγο τον Coppola, χωρις ομως τη μεγαλομανια του αμερικανου σκηνοθετη. Ο Jordan ειναι μαλλον ο Αισχυλος των καθημερινων ανθρωπων. Δεν μπορςω να θυμιθω εστω και μια απλως μετρια δουλεια του.

Ε λοιπον αν σας λεει κατι αυτο, η συγκεκριμενη ταινια ειναι η καλυτερη του. Εχοντας μαζι του ενα Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο cast με τον Ralph Fiennes στο ρολο του πληγωμενου εραστη Maurice,τον Stephen Rea (ηθοποιος-φετιχ του σκηνοθετη) ως τον ψυχρο συζυγο και αναμεσα τους την Julianne Moore σε μια σπαρακτικη ερμηνεια, απο τις καλυτερες των τελευταιων ετων στον κινηματογραφο. Φυσικα δεν πρεπει να παραλειφθει και ο πολυ καλος Ian Hart στο ρολο του ντετεκτιβ, τον οποιο προσλαμβανει ο Maurice για να παρακολουθησει τη Sarah. Βεβαια βοηθανε αρκετα η τρομερη φωτογραφια και η αξεπεραστη μουσικη του βετερανου Michel Nyman. Με λιγα λογια ενα κομψοτεχνημα, το οποιο κλεινει με ενα σπαρακτικο φιναλε ανθολογιας.
cine.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...