Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΓΕ 2021 - Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης


 Ανακοινώθηκαν στις 20 Ιουλίου τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΓΕ 2021. Στα φετινά Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης, 385 δημιουργοί κατέθεσαν 1.192 έργα τους προς κρίση.

Στην κατηγορία Εικονογράφηση Βιβλίου απέσπασε βραβείο η Ιφιγένεια Καμπέρη (Ifiyenia Kamperi Illustration) για το βιβλίο «Ναπολέων και Ιωσηφίνα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2020) της Αργυρώς Πιπίνη (Αργυρώ Πιπίνη).
📚 Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται µια γάτα. Μια χαρισµατική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Με αφορμή τις έξυπνες, χαδιάρες, με έντονο ταμπεραμέντο γατούλες και τη λατρεία για τους αγαπημένους τους, η σειρά «Μικρά Γατικά» μάς ταξιδεύει στην ιστορία και μας γνωρίζει την εποχή, τις συνήθειες και τα σημαντικότερα έργα των μεγάλων αυτών ανδρών, με αστείρευτο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και δυνατό γουργούρισμα. Κι ανάµεσα σ’ αυτές, στο τρίτο βιβλίο Μικρά γατικά 3: Ναπολέων και Ιωσηφίνα, γνωρίζουμε τη γάτα τον Ναπολέοντα τον Μικρό, τον αγαπηµένο γάτο της Ιωσηφίνας και του Μεγάλου Ναπολέοντα, τον γάτο της Αυτού Μεγαλειότητος.
Μετά την ιστορία, δηλαδή στο Β΄ μέρος, ακολουθεί η ενότητα Αυτό το ήξερες;
Εκεί περιέχονται πληροφορίες για τα πρόσωπα: για τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, την Ιωσηφίνα ή Ζοζεφίν ντε Μπουαρναί αλλά και για τους ναπολεόντειους πολέμους, τη μάχη του Βατερλό και τη μάχη του Αούστερλιτς.
👉 Βρείτε το βιβλίο εδώ: https://www.patakis.gr/bkm/12599
👉 Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Μικρά γατικά» εδώ: https://bit.ly/3eJdPjB
Η Ιφιγένεια Καμπέρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Βακαλό, ζωγραφική στο Edinburgh College of Art και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην οπτική επικοινωνία και τα νέα μέσα στο Kent Institute of Art & Design. Παράλληλα με τη ζωγραφική παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής και δημιουργικής ραπτικής. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την εικονογράφηση και διδάσκει εικαστικές τέχνες σε παιδιά.
Λίγα λόγια της Ιφιγένειας για το βραβείο:
«Ήταν πολύ μεγάλη μου χαρά να λάβω το βραβείο ΕΒΓΕ. Ευχαριστώ πολύ τη διοργάνωση και την κριτική επιτροπή.
Ευχαριστώ ακόμα την Έλενα Πατάκη και την Ελένη Κατσαμά για την όμορφη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν κάθε φορά, αφήνοντάς με ελεύθερη να πειραματίζομαι, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση του βιβλίου. Τέλος, ευχαριστώ θερμά την Αργυρώ Πιπίνη, την ψυχή του βιβλίου, και όλες τις γάτες, φανταστικές και πραγματικές, που είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...