Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας - Σπούτνικ Festivals 2021


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας- ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festivals 2021
«Προχωράμε Μαζί. Αλλάζουμε τον κόσμο»
9-10 Ιουλίου στο πάρκο Θησείου (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ – ΘΗΣΕΙΟ)
Η νέα βίαιη πραγματικότητα, που επιβλήθηκε στην ελληνική κοινωνία τον τελευταίο χρόνο με πρόφαση την πανδημία του covid-19, άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο ζωής μας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση και η επιβολή του ατομισμού είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την νέα συνθήκη που προσπάθει να εγκαθιδρύσει, με όσα μέσα διαθέτει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο η νέα γενιά, όχι μόνο δεν έμεινε άπραγη αλλά στοχοποιήθηκε όσο ποτέ άλλοτε ακριβώς διότι με τη στάση της μέσα από ηχηρές παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές ύψωσε το ανάστημα της αντιδρώντας στη βίαιη αυταρχικοποίηση.
Η νέα γενιά πάντα ήταν και οφείλει να είναι η αιχμή του δόρατος των κοινωνικών διεκδικήσεων και των αλλαγών. Σε μια δυσμενής συνθήκη όπως αυτή που έχουμε βιώσει τον τελευταίο χρόνο οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τους τρόπους παρέμβασης μας και τις μάχες τις οποίες επιλέγουμε ώστε με σταθερά βήματα να ερχόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας. Την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τον κόσμο των πολλών, τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, τον κόσμο που θέλει να σταματήσει να ζει χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.
Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α Αθήνας σας καλούμε όλους και όλες να βρεθούμε και να γνωριστούμε στο πάρκο Θησείου (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο) ώστε να συζητήσουμε γι αυτά και να σκιαγραφήσουμε τον κόσμο που θα μας χωράει όλους και όλες, να ακούσουμε μουσικές και να χορέψουμε.
Παρασκευή 9/7
19:00 Εκδήλωση «Έμφυλη καταπίεση: η φεμινιστική απάντηση μέσα από τα κινήματα και την αναδιαμόρφωση του οικογενειακού δικαίου»
Ομιλητές:
Όλγα Στέφου, δημοσιογράφος in.gr
Χάρις Τριανταφυλλίδου, Πολιτική επιστήμονας
Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ
Βανέσσα Βενέτη, ακτιβίστρια – αρθρογράφος
21:00 Stand up comedy
Στέλιος Ανατολίτης, Βαγγέλης Μουλαράς
Μουσικό Πρόγραμμα:
22:00 Γκιντίγκι
00:00 Ρεμπέτικο γλέντι
Σάββατο 10/7
19:00 Εκδήλωση «Η νέα γενιά σε κρίση: Οργανώνοντας τους αγώνες του μέλλοντος»
Ομιλητές:
Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από νέους\νέες εργαζόμενους\ες στον επισιτισμό, έρευνα, ανέργους, πολιτισμό
20:30 Stand up comedy
Με τους Αριστοτέλη Ρήγα και Σπήλιο Φλώρο
Μουσικό πρόγραμμα:
22:00 Baildsα
00:00 Ρεμπέτικο Γλέντι με τους Ρεμπετιέν
Χώρος Εκθέσεων
- «Blast from the past»
Η εργασία και ο κόσμος της ξανά στο στόχαστρο.
Μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία 135 χρόνια αγώνων του εργατικού κινήματος, στους κρίσιμους σταθμούς αυτής μεχρι και την σημερινή κατάργηση του οκταώρου.
- «Αποσιωπώντας τη διαφορετικότητα και την γυναικοκτονία»
Σε μια περίοδο που η κοινωνία συγκλονίζεται από αλλεπάλληλα κρούσματα έμφυλης βίας που φτάνει μέχρι την δολοφονία, αλλά και βίας έναντια σε κάθε άνθρωπο που ξεφεύγει από τα στενά όρια της πατριαρχικής αντίληψης, με τα ΜΜΕ να προσπαθούν συντεταγμένα να εξαφανίσουν από τον δημόσιο διάλογο αυτά τα φαινόμενα, εμείς σπάμε τη σιωπή. Δίνουμε φωνή σε κάθε Καρολάϊν και σε κάθε Δημήτρη αυτού του κόσμου.
- «Αστυνομοκρατούμενη ανασφάλεια»
Σχέδον δεκαοκτώ μήνες πανδημία, εγκλεισμοί και νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα και αστυνομία σε ρόλο σερίφη. Σε μια περίοδο που είχαμε ανάγκη από γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό να στελεχώσει το Ε.Σ.Υ. η κυβέρνηση επέλεξε να πολλαπλασιάσει την δύναμη των ΜΑΤ, των ομάδων ΔΡΑΣΗ και τόσων άλλων έχοντας λύσει τα χέρια τους και με μια και μοναδική εντολή : να καταστείλουν κάθε αντίδραση. Τελικά όποια και αν ήταν η ερώτηση αστυνομία και βία ηταν η απάντηση. Από την Νέα Σμύρνη έως τα κινήματα και από τις πλατείες μας ως τα πανεπιστήμια είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε, πόσο αφαλείς αισθανόμαστε;
JUL 9 AT 2 PM UTC+03 – JUL 10 AT 5 PM UTC+03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...