Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Νάντια Καραγιάννη ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ”1922””


 ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ >

“”1922””
….100 χρόνια μνήμης....
...Σμυρνέϊκα - Ρεμπέτικα...
της λατρεμένης ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική τραγωδία και τον μεγάλο διωγμό που υπέστη ο Ελληνισμός.
Αυτός ο Ελληνισμός που αφανίστηκε από την άλλη πλευρά του Αιγαίου με τραγικές συνέπειες, που οι περισσότεροι γνωρίζουμε...
Στις 15 Ιουνίου, στον Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στις 20.30 η σπουδαία ερμηνεύτρια ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ μαζί με τον εξαιρετικό ερμηνευτή-τραγουδοποιό ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και τους υπέροχους συνεργάτες τους θα τιμήσουν αυτό το Έπος.... θα πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα στο μικρασιατικό-σμυρνέϊκο-ρεμπέτικο τραγούδι, με την ιδιαίτερη εκφραστικότητα, τον χρωματισμό του, τους λεκτικούς ιδιωματισμούς, τον ιδιότυπο ήχο των οργάνων του και τους μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές του.
Αυτό το αφιέρωμα θα είναι μια γιορτή προσφερόμενη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που εντάχθηκαν και ζουν τόσα χρόνια κοντά μας, αλλά και σε όλους εμάς, καθώς και στις πιο νέες γενιές, γιατί εν δυνάμει όλοι ήμαστε Μικρασιάτες, αφού ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες Μικρασιάτες, ενσωματώθηκαν στην μητέρα Ελλάδα και ενώ έχασαν τα πάντα, έφεραν σε όλους εμάς τον σπουδαίο πολιτισμό τους σε όλες του τις εκφάνσεις.
Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας να βρεθούμε όλοι μαζί, όσο γίνεται περισσότεροι και να τιμήσουμε την Μικρά Ασία, την Σμύρνη, με αφηγηματικά κείμενα και αγαπημένα, ανεπανάληπτα τραγούδια στα χείλη όλων μας.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
MΙΧΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ
(μπουζούκι-τζουράς-λαούτο-ούτι-μαντολίνο).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
(Βιολί).
ΙΩΑΝΝΑ ΡΗΓΑ
(Σαντούρι).
ΔΑΦΝΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ
(κανονάκι - φλάουτο)
Αφήγηση η τελειόφυτη ταλαντούχα ηθοποιός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
….......Τιμή εισιτηρίου 12 Ε..........
Κρατήσεις: 2121007079 & 6944945710
WEDNESDAY, 15 JUNE 2022 FROM 20:30-23:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...