Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Μυστήριο 64_ Print Your City: Εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού | Φέρτε τα Πλαστικά σας!


 Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την ομάδα The New Raw φαντάζονται μία πόλη χωρίς απορρίμματα μέσα από τη δράση Print Your City.

Κλείσε θέση για τις ξεναγήσεις που προγραμματίζονται στο εργαστήρι Print Your City, που ξεκινά την λειτουργία του στις εγκαταστάσεις του ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS!
Μυήσου στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης του πλαστικού, δες από κοντά πώς με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το 3D Printing, τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε νέα πρώτη ύλη και να αποκτήσουν δεύτερη ή και τρίτη ζωή, καθώς θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ελευσίνας.
Οι επισκέπτες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D εκτύπωσης να τυπώνει ζωντανά τα αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό.
------
Τι να φέρετε μαζί σας για ανακύκλωση:
Πλαστικά απορρίμματα -πλυμένα και καθαρά, ώστε να μπορούν να υποστούν επεξεργασία- τύπου PP (5) – Πολυπροπυλένιο και HDPE (2) – Πολυαιθυλένιο (Υψηλής Πυκνότητας). Το PP, το συναντά κανείς στις συσκευασίες γιαουρτιών και σαμπουάν, ενώ από HDPE είναι κυρίως τα καπάκια μπουκαλιών. Ένας εύκολος τρόπος να τα διαχωρίσει κανείς είναι και από το νούμερο που αναφέρεται στις πλαστικές συσκευασίες: PP (5) και HDPE (2).

-------
Συλλογή πλαστικών γίνεται:
Στους καφέ κάδους με την ειδική σήμανση στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη).
---
Το Εργαστήριο λαμβάνει χώρα μέσα στη βιομηχανική εγκατάσταση του ΤΙΤΑΝ, και συγκεκριμένα στο ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS, αποτελώντας την πρώτη δράση της θεματικής εφαρμοσμένης καινοτομίας με τίτλο Fabricated Worlds. Ο χώρος είναι μία ευγενική παραχώρηση του ΤΙΤΑΝ.
Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιούνται δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με έμφαση στην κυκλική οικονομία, το περιβάλλον, τη συν-δημιουργία και τις Νέες Τεχνολογίες. (Κρατήσεις για ξενάγηση σε σχολεία: innovationlab@2023eleusis.eu)
---
-Διάρκεια λειτουργίας: 10/05/2022 – 03/07/2022
-Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 9:30-17:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:30-14:30
-Είσοδος Ελεύθερη | Online κρατήσεις για ξενάγηση του κοινού: https://form.jotform.com/221253777517359
-Κρατήσεις για ξενάγηση σε σχολεία: innovationlab@2023eleusis.eu
-Διάρκεια ξενάγησης: 45 λεπτά
-Μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανά ξενάγηση: 35 άτομα
-Πληροφορίες: 6958458342
-Διεύθυνση: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη), Ελευσίνα 19200 (εντός βιομηχανικής εγκατάστασης ΤΙΤΑΝ)
---
Μάθετε περισσότερα: https://2023eleusis.eu/mystirio-64_-print-your-city.../ 
ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...