Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Γεωργίας Μιχαηλίδου Σάαντ, από τον πρόεδρο του Cyprus International Action Art κ. Λούκα Χριστοδουλίδη, σε συνεργασία με τα κεντρικά του διεθνούς οργανισμού International Action Art και τη στήριξη του Γενικού Προέδρου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη

 Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Γεωργίας Μιχαηλίδου Σάαντ, από τον πρόεδρο του Cyprus International Action Art κ. Λούκα Χριστοδουλίδη, σε συνεργασία με τα κεντρικά του διεθνούς οργανισμού International Action Art και τη στήριξη του Γενικού Προέδρου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Πέμπτη 12 Μαϊου 2022, Εxhibit 8 Gallery, Λεμεσός
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Γεωργίας Μιχαηλίδου Σάαντ με τίτλο "Μysterium Tremendum”, μιας σπουδαίας εικαστικού και ενός ανθρώπου που πραγματικά προσφέρει στην ανάδειξη του πολιτισμού.
Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να παρατηρούμε πως η εικαστική τέχνη στην Κύπρο σημειώνει βήματα προόδου, διεκδικώντας τη δική της θέση και καταξίωση στο χώρο της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η αποψινή μας τιμώμενη Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ, γεννήθηκε στη Λεμεσό. Έζησε αρκετά χρόνια στη Νότια Αφρική και από το 1996 ζει και δημιουργεί στην Κύπρο. Έχει ολοκληρώσει τις ανώτερες της σπουδές στην Τέχνη και την εκπαίδευση, σε πανεπιστήμια της Νότιας Αφρικής απ΄ όπου έλαβε και σημαντική βράβευση. Συνέχισε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία και θεωρία της Τέχνης.
Η Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Τέχνης στη Νότιο Αφρική και στην Κύπρο. Έργα της βρίσκονται στις δημόσιες συλλογές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού και Λευκωσίας ενώ συγχρόνως η τέχνη της εμφανίζεται σε πολλές δημοσιεύσεις. Είναι μια διακεκριμένη καλλιτέχνης κι έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Γαλλία, Κίνα και Νότιο Αφρική. Το 2017 συμμετείχε με το έργο της Iris Bostrensis, Silk Road στη Μπιενάλε του Πεκίνου. Το έργο της επιλέχθηκε για τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου της Κίνας.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της θεματολογίας της, η Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ μας παρουσιάζει με περίτεχνη απόδοση έργα της δουλεμένα σε καμβά με λαδομπογιά. Εξερευνά τις φυσικές μορφές και πιο συγκεκριμένα τις μορφές των λουλουδιών με φωτεινές εξάρσεις χρωμάτων και συναισθημάτων. Με ιδιαίτερη έμφαση στο έντονο χρώμα, στην πλαστικότητα και στην εντύπωση, η καλλιτέχνης διερευνά τη σχέση ανθρώπου-φύσης.
Ioannis Maronitis, President at UNESCO CLUB OF THE DEPARTMENT OF PIRAEUS AND ISLANDS (Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων )





International Action ART

International Action ART


International Action ART


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...