Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

“Ξανά” Άλικο / Aliko

 

“Ξανά”

Ο Paul Goodman, η Μανωλία Κοκολογιάννη και ο Αλέξης Νόνης συναντιούνται ξανά στο Άλικο.
Σε αυτή την μουσική παράσταση οι τρεις μουσικοί επαναπροσδιορίζουν την άυλη οντότητα της μουσικής, αυτή που μετουσιώνεται σε κάθε άνθρωπο με το χτύπημα της πένας, το τράβηγμα του δοξαριού ή τον παλμό της μεμβράνης.
Παρουσιάζουν συνθέσεις του Paul Goodman από τις δισκογραφικές του δουλειές Strangely Familiar και Yet καθως και άλλα δικά του ακυκλοφόρητα κομμάτια. Αυτές τις συνθέσεις πλέκουν με ήχους από διάφορες παραδόσεις της Ανατολής και των Βαλκανίων που υπήρξαν πηγή έμπνευσης και σημέιο αναφοράς.
Ο Paul Goodman είναι σύγχρονος μουσικός, συνθέτης και ερμηνευτής του σαζιού και την Κρητικής λύρας. Στα τέλη του 1990 άρχισε να εξερευνά τις μουσικές παραδόσεις και τους ιδιωματισμούς της Ελλάδας (ειδικά της Κρήτης), της Τουρκίας, των Βαλκανίων και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Αυτή η έρευνα τον οδήγησε στο “Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος” στην Κρήτη, όπου του δώθηκε η ευκαιρία να μάθει απευθείας και συχνά να παίξει με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως ο Ross Daly, ο Mehmet Erenler, ο Omer Erdoğdular, ο Habil Aliev, ο Ustad Rahim Kushnawaz, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Κέλυ Θωμά και ο Γιώργος Ξυλούρης.
Έχοντας από τότε απασχοληθεί κυρίως με την σύνθεση και την ερμηνεία, ο Paul συμμετείχε σε πολλές και ποικίλες συμπράξεις με μουσικούς από διάφορα περιβάλλοντα και κουλτούρες και σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Σερβία συχνά ως προσκεκλημένος σολίστας.
Έκτος από τις προσωπικές του δισκογραφικές δουλειές Strangely Familiar και Yet στην σύγχρονη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με τους Yurodny, τους LocoMondo, τις Trio Tzane, τον Νίκο Παπαχρήστου και άλλους.
Paul Goodman – σάζι, λύρα
Μανωλία Κοκολογιάννη – λύρα
Αλέξης Νόνης – κρουστά
Κυριακή 26/6/2022
Ώρα έναρξης 21:30
Είσοδος 5 €
SUNDAY, JUNE 26, 2022 AT 9:30 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...