Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΦΩΤΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ «ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ»

Από αριστερά: η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Γεωργία Παράσχου, ο Στιχουργός κ. Φώτης Πίκουλας και ο Πρόεδρος του Ομίλου και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΦΩΤΗΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ «ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ»
Ο Κορίνθιος δημιουργός κ. Φώτης Πίκουλας παρουσίασε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το παρελθόν μου μια φωτιά» σε μία μαγευτική βραδιά πριν από λίγες ημέρες στο Εστιατόριο “Pulitzer” στην Αθήνα.
Ξενητεμένος από νεαρή ηλικία άφησε τα πάτρια εδάφη της Κορινθίας μεταναστεύοντας στην Αυστραλία όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Εργατικός αλλά και δημιουργικός ο Φώτης Πίκουλας δουλεύοντας παράλληλα έγραφε στίχους εμπνευσμένους από την σκληρές συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζοταν στην μακρινή Ήπειρο.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε τον κ. Πίκουλα για την προσφορά του στο Ελληνικό Τραγούδι υπογραμμίζοντας «Ο Φώτης Πίκουλας είναι ένας γνήσιος λαϊκός δημιουργός και αποτελεί παράδειγμα για πολλούς Καλλιτέχνες καθώς εμπνέεται από την ίδια του την ζωή και μετατρέπει τα βιώματά του σε Τέχνη. Το Ελληνικό Λαϊκό τραγούδι δεν πρέπει να λησμονείται καθώς αντιπροσωπεύει την Ελληνική ψυχή και είναι γέννημα του τόπου μας».
Ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες από την Καλλιτεχνικό και Κοσμικό χώρο παρευρέθηκαν στην Μουσική βραδιά υποστηρίζοντας το νέο ξεκίνημα του κ. Πίκουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...