Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ


Από το φθινόπωρο του 2009 το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ», επί της οδού Πειραίως 206.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η υποστήριξη και η διάδοση των παραστατικών τεχνών, ειδικότερα του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Στις προτεραιότητες του Ιδρύματος είναι, επίσης, η στήριξη της τέχνης του χορού και της εικαστικής δημιουργίας, η συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και workshops.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι ένας φορέας πολιτισμού που διαθέτει σύγχρονα μέσα, καινοτόμες ιδέες αλλά και καλλιτεχνική άποψη αντιπροσωπευτική της σχέσης του Μιχάλη Κακογιάννη με την Τέχνη. Φιλοδοξεί, εκτός από τη δημιουργία ενός διακεκριμένου χώρου έκφρασης καλλιτεχνικών ιδεών, να δώσει βήμα σε νέους, ταλαντούχους δημιουργούς εισάγοντας νέους θεσμούς που υποστηρίζουν και διευρύνουν το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας.

Το νέο κτίριο, συνολικού εμβαδού 6.810 τ.μ,. διαθέτει θέατρο 330 θέσεων,  κινηματογράφο 120 θέσεων, αίθουσα black box πολλαπλών χρήσεων 68 θέσεων, εκθεσιακό χώρο στον 1ο όροφο, δύο café-bar και ένα εστιατόριο.

To έργο, σε πρώτη φάση, χρηματοδοτήθηκε από την προσωπική περιουσία του ιδρυτή κ. Μιχάλη Κακογιάννη και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός», που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση. http://www.mcf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...