Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση “A JEWEL MADE IN GREECE”

Η έκθεση “A Jewel Made in Greece” θα φιλοξενήσει 30 Έλληνες σύγχρονους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Εικαστικό Κόσμημα και 5 δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του Ελληνικού Κοσμήματος, το οποίο σμιλεύεται μοναδικά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει και να προωθήσει την εικόνα του Ελληνικού Εικαστικού Κοσμήματος που δημιουργείται σήμερα στην Ελλάδα και έχει καταβολές στον ελλαδικό χώρο και στον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού ώστε να συμβάλλει στην τόνωση των εξαγωγών του ελληνικού κοσμήματος.
Στην παρουσίαση – αποτύπωση αυτής της «στιγμής» του ελληνικού κοσμήματος θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η αναφορά στην ιστορία του Ελληνικού Κοσμήματος και αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή αντιπροσωπευτικών κοσμημάτων - αντιγράφων από τα Μουσεία μας. Με μεγάλη μας χαρά θα τα φιλοξενήσουμε και θα τα προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αναδειχθεί η καλλιτεχνική και ιστορική τους αξία καθώς επίσης και οι καταβολές που έχουν κληροδοτήσει στους σημερινούς δημιουργούς. Παράλληλα θεωρούμε ότι η μεταφορά της έκθεσης στο εξωτερικό, όπου και θα συμπεριλαμβάνονται τα αντίγραφα των Μουσείων, θα συντελέσει σε μια θετική και εξωστρεφή εικόνα για όλους μας, που τόσο πολύ την θέλουμε και την έχουμε ανάγκη. Το ελληνικό κόσμημα άλλωστε μπορεί και οφείλει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις διεθνείς τάσεις.
Πιστεύουμε πως αν το Κόσμημα δεν είναι απλώς επίδειξη πλουτισμού, τότε σίγουρα αντανακλά κάτι από τον εσωτερικό κόσμο του φέροντος, ή γεννά κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα σε έναν τρίτο: γεννά τη σαγήνη και τον πόθο, την αίσθηση του φευγαλέου (ή αλλιώς: του αιώνιου), την επιθυμία για αρμονία ή/και συνύπαρξη, γεννά το όνειρο και την μαγεία του παραμυθιού..... Πόσο μάλλον όταν αυτό το εικαστικό δημιούργημα έχει τις καταβολές του στον ελλαδικό χώρο, στον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού.
Made in Greece λοιπόν!!! Για να διαλαλήσουμε την υπερήφανη Ελληνικότητά μας και να κάνουμε το “A Jewel Made in Greece” Τίτλο Τιμής. Την έκθεση διοργανώνει η Smart Art και επιμελείται η διακεκριμένη Ιστορικός Τέχνης και Τεχνοκριτικός Ίρις Κρητικού.
  *Εικαστικός: Αυτός που έχει την ικανότητα να δίνει μορφή στην ύλη και να την απεικονίζει – να την παριστάνει. (Λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη)__
  Συμμετοχές:
• Μουσεία με κοσμήματα αρχαίων πρωτοτύπων που έχουν στις συλλογές τους
• Ιστορικοί Οίκοι που βοήθησαν το κόσμημα να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας
• Εικαστικοί που σχεδίασαν κοσμήματα
• Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί Κοσμήματος.
  Εγκαίνια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου 17.00 – 21.00
Τελετή λήξης: 27 Φεβρουαρίου 17.00 – 21.00
Ημερομηνία : 22/02/2014 - 01/03/2014
Έναρξη : 12:30
Λήξη : 20:30
Χώρος - Αίθουσα : Νέοι Φούρνοι (Δ7)
Είδος εκδήλωσης : Εικαστικά και Εφαρμοσμένες Τέχνες
 
Ελεύθερη Είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...