Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιεί το ΟΠΕ – ΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά διέθεσε σε 150 και πλέον οικογένειες είδη πρώτης ανάγκης πριν από λίγες ημέρες.

Οι συμπολίτες μας επιλέχθηκαν ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα με βασικά κριτήρια το εισόδημα και τον αριθμό των μελών των οικογενειών. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε «Η στήριξη συμπολιτών μας που υποφέρουν ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας είναι χρέος μας. Στις 150 οικογένειες δικαιούχων του Προγράμματος πρέπει να προστεθούν πολλές ακόμη εκατοντάδες οικογενειών που ωφελούνται άμεσα από τις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος και Κορινθίων δίνοντας μία ανάσα ανακούφισης στους συνθανθρώπους μας που υποφέρουν».

Την Διανομή Τροφίμων στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...